Linköping City i misstänkt läggmatch

Svenska spel stoppade spel på lördagens match mellan Linköping City och Forward på grund av misstankar om matchfixning. "Jag skyddar inte den ena eller den andra men fortsätter att tro att mina spelare är oskyldiga tills jag får bevis på motsatsen", säger Linköping Citys manager Melke Alan.

3 september 2018 21:15

Det var under lördagen som Linköping City förlorade med 1–3 mot Forward på bortaplan. Misstankar om läggmatch gjorde att Svenska spel stoppade spel på matchen.

– Vi stoppade spel på den matchen 30 minuter före matchstart, då vi såg avvikande spel. Och det är en rutin för Svenska spel, att om man ser det så stoppar man, säger Svenska spels pressinformatör Hanna Radtke Bergström till Nerikes Allehanda.

Vi tog kontakt med Svenska fotbollförbundets jurist för att se om det kommit in någon anmälan. Men de vill inte uttala sig om matchen.

– Jag kan tyvärr inte lämna uppgifter om huruvida det finns en anmälan i nuläget eller inte utan får säga att vi får återkomma med det, säger förbundsjuristen Tobias Tibell och fortsätter:

– Jag önskar att jag kunde utveckla skälen för det, men det kan jag inte.

Finns det något du kan säga?

– Det jag kan säga är att vi alltid bevakar matcherna i våra serier för att se om det kan finnas misstankar om oegentligheter. Vi tittar på den här matchen precis som vi tittar på alla andra.

Linköping Citys manager Melke Alan menar att så länge det inte finns några bevis kan han inte ha några misstankar mot sina spelare.

– Kom med fakta innan ni smutskastar oss eller spelare. Men om det finns fläckar i City så vill vi få fram bevis så att vi kan åtgärda det, säger Citys manager Melke Alan och fortsätter:

– Vi jobbar hela tiden och har koll på saker och ting för att inte råka ut för saker likt detta i föreningen. Det är klart att vi blir oroliga om det är någon i vårt lag som är involverade i något. Att drabbas av något sånt här är ett helvete. Jag kan inte stå och tro att mina spelare är inblandade i något och vara orolig hela tiden över att så fort någon gör ett misstag kan det vara matchfixning. Däremot kan jag bänka någon för att den gjort en dålig prestation.

På sociala medier har det blivit diskussioner om händelser i matchen och spelares ageranden på planen.

– Vi kanske inte är inne på alla sidor som de här oddsproffsen är inne på. Men det har inte kommit fram något bevis på att någon spelare är inblandad utan det är mer misstankar. Oddsen har rört sig och vissa situationer har sett konstiga ut under match enligt dem. Samtidigt har det varit tidigare matcher där det skett konstiga saker och ingen har reagerat. Det går inte att bara spekulera i saker, säger Alan och fortsätter:

– Vi har sponsorer, styrelse, folk som jobbar ideellt och jag som åker hit nästan varje dag från Örebro. Vi vill inte ha några stenar i vår säck. Jag skyddar inte den ena eller den andra men fortsätter att tro att mina spelare är oskyldiga tills jag får bevis på motsatsen. Vi har noll tolerans för sånt här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi