LHC-profilen: "Jättetråkigt"

SHL-start på lördag – utan Sebastian Karlsson på isen. "Jättetråkigt", säger LHC-forwarden.

10 september 2018 14:06

LÄS MER: Karlsson skadad – kan bli borta länge

I förra veckan kunde vi berätta om att nyckelspelaren och assisterande lagkaptenen åkt på en skada och riskerade att bli borta under längre tid. Nu bekräftar han att det rör sig om en axelskada – och att det finns en risk att han missar stora delar av hösten.

– Jag har hört om allt från sex till tio veckors rehabilitering, så jag får hoppas på det förstnämnda. Nu handlar det om att bygga upp styrkan i axeln igen, säger Sebastian Karlsson, som haft liknande bekymmer tidigare i karriären.

Det var på en träning som olyckan var framme och axeln hoppade ur led. Han väntar på svar efter en magnetkameraundersökning, men troligen behövs ingen operation.

– Klart att det känns jättetråkigt. Det kan bli en spännande säsong och jag hade verkligen sett fram emot seriestarten. Inte minst när förra säsongen var som den var och man var nere i gruvan ända från november. Laget var inte bra och jag var inte bra, säger han.

– Men man får försöka vara positiv, hålla humöret uppe och pusha grabbarna så mycket jag kan.

Överhuvudtaget har LHC haft en skadefylld försäsong och på måndagsträningen saknades även Anton Karlsson och Derek Roy på grund av skadekänning. Av allt att döma är det dock inget allvarligt.

– Jag vill inte gå in på några detaljer, men det var tillräckligt för att de inte skulle träna, säger Tommy Jonsson, tränaren.

Däremot var det positivt att nyförvärvet Filip Karlsson, som varit borta under hela sommaren och hösten på grund av långvariga handbekymmer, tränade för fullt.

– Han är redo för spel, säger Jonsson.

Broc Little avstod från de sista övningarna på träningen.

– Ingen fara. Det var mer att jag kände mig lite sliten, säger han.

LHC inleder säsongen med hemmapremiär mot Timrå på lördag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten