LHC-basens svar – från resan i USA

LHC:s general manager Niklas Persson är i Nordamerika för att titta på spelare – men han vill inte säga vilka. "Jag låter det vara okommenterat", säger han.

8 maj 2019 17:00

Stora delar av Linköping HC:s trupp inför kommande säsong är klar och sedan ett antal veckor i full gång med försäsongsträningen. Men några av de allra viktigaste pusselbitarna återstår att lösa. Två centrar ska in till de tänkta toppkedjorna och backstjärnan Lukas Bengtsson, som utnyttjar en klausul i kontraktet och flyttar till en ännu okänd klubbb i KHL, måste ersättas.

Och nu intensifieras värvningsjakten.

Därför befinner sig nu Niklas Persson tillsammans med tränarstaben i USA för att scouta spelare och leta potentiella nyförvärv. AHL-slutspelet pågår för fullt och är framme i kvartsfinal där Toronto Marlies så här långt är enda laget som har tagit sig vidare.

Persson vill dock som väntat inte säga vilka matcher eller vilka spelare han tittar på.

– Nej, jag låter det vara okommenterat, säger han.

Hoppas/tror du att det kommer att bli klart med någon innan ni åker hem?

– Jag tror inte att vi kommer att ha något klart med oss hem. Men några svar på en del spelare som vi ska se får vi säkert.

Tittar du på tongivande centrar i de klubbar som fortfarande är kvar i Calder cup-slutspelet är Andrew Poturalski och Morgan Geekie i Charlotte Checkers, Ben Street i San Diego Gulls och Michael Sgarbossa i Hershey Bears några namn som kan nämnas med utgående kontrakt. Samtidigt är det en kvalificerad gissning att de fortsatt drömmer om och siktar på en plats i NHL.

På backsidan skulle även Adam Almqvist, med förflutet i HV och Frölunda, kunna vara ett alternativ. Han lämnar schweiziska Bern och har ännu inte klart med ny klubbadress. Men där är garanterat fler SHL-klubbar med i bilden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten