Här är beskedet – om OS-forwarden

OS-forwarden Alexander Bergström ryktas vara ett namn för Linköping HC – men enligt Sportens uppgifter är det inte aktuellt.

28 augusti 2019 13:14

Med bara några veckor kvar till seriestart hoppas LHC-fansen fortfarande på ytterligare någon spetsvärvning – och då i första hand en center för att ersätta Derek Roy. Så sent som häromdagen sa general managern Niklas Persson att "det är klart att vi har ögonen på spelarmarknaden hela tiden", men ville inte uttala sig om någon spelare just nu är aktuell.

En av de meriterade spelare som ännu inte sajnat med någon ny klubb är Alexander Bergström, som så sent som förra året spelade OS för Sverige. Under de senaste säsongerna har han spelat för Sibir Novosibirsk och Traktor Tjeljabinsk i KHL och ambitionen är att fortsätta utomlands.

33-åringen, som i första hand är ytterforward men även har spelat en del som center under karriären, har dock tidigare bekräftat att han fått erbjudanden från svenska klubbar och säger till hockeynews.se att det inte är uteslutet att spela vidare i SHL.

– Ja, det är klart att jag inte stänger den dörren. Det börjar klia lite i benen efter matcher nu när ligorna snart sätter igång. Jag hoppas det ska lösa sig den närmaste tiden. Ärligt talat så vet jag inte vart det landar någonstans, säger han till sajten.

Nu surras det om att LHC ska vara aktuellt, men enligt Sportens uppgifter från vanligtvis välunderrättade källor har inte klubben anmält intresse och inlett några diskussioner. Vi har sökt Niklas Persson för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten