TV: Bortaspelet fortsätter gäcka LFC

Stina Blackstenius är på väg mot VM-formen – men hur är läget i övrigt i Linköpings FC? 1–1 (1–1) mot Kristianstad var två tappade poäng i damallsvenskans toppstrid.

15 maj 2019 08:00

Hemma på Linköping arena har LFC uppträtt självsäkert och med pondus hittills den här säsongen, men på bortaplan har det sett annorlunda ut.

Förlusten mot Vittsjö för en tid sedan kom efter en mycket svag insats och när det återigen blev en resa till Skåne och match på naturgräs hade det tippade topplaget återigen svårt att få spelet att stämma. Svårspelade Kristianstad bjöd på bra motstånd och var klart närmast segern efter paus.

LFC var inledningsvis klart vassast i omställningarna där framför allt Stina Blackstenius oroade från minut ett. Gästernas 1–0 kom också efter en snabb spelvändning där Kosovare Asllani snodde bollen på mittplan, drev fram i högt tempo och serverade Stina Blackstenius som via några vackra finter i straffområdet satte bollen i nättaket. 1–0 i den tolfte minuten och drömstarten var ett faktum.

LFC såg ut att ha god kontroll på händelserna, men ett misstag av Lina Hurtig på egen planhalva efter en dryg halvtimma gav Sofia Hagman fritt fram att lossa stora kanonen. Pang, bom och det var plötsligt 1–1. Kristianstad fick mer att säga till om efter målet och oavgjort i paus kändes trots allt ganska rättvist.

Det var hemmalaget som satte högsta fart direkt efter paus. 1–1-skytten Sofia Hagman hade ett farligt skott som Emma Holmgren i LFC-målet tippade ut till hörna och direkt efter det var det nära hemmaledning igen.

LFC kom snett in i matchen och fick ägna den mesta tiden åt att freda sitt eget mål. Emma Holmgren fick göra ett antal fina ingripanden i en match som tappade i kvalitet när lagen blev trötta mot slutet.

Nu återstår en match innan VM-uppehållet – Rosengård hemma i Linköping på måndag.

Inom kort kan du se hela matchen i repris i spelaren här ovanför.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson

Ämnen du kan följa