Snart är Asllanis egen plan klar

I Malmö finns Zlatan Court. Snart har också LFC- och landslagsstjärnan Kosovare en fotbollsplan uppkallad efter sig. Om en månad invigs Asllani Court i hemstaden Vimmerby.

19 april 2018 12:26

– Att få en egen court uppkallad efter sig är otroligt stort. Att det byggs en court för en damfotbollsspelare är unikt i sig. Det är verkligen kul att Vimmerby IF tillsammans med sina sociala partners tagit initiativet till detta, säger Kosovare Asllani i ett pressmeddelande.

Vi berättade i samband med Fotbollsgalan i november, då LFC-stjärnan fick Diamantbollen, att hon skulle få en egen plan i hemstaden. Då var platsen i området i Vimmerby där Asllani växte upp lite sliten. Nu har den restaurerats och gjorts fin och den 21 maj är det dags för invigning.

Barn och ungdomar från Vimmerby IF kommer att tåga från Stora torget ned till Asllani Court där stjärnan själv kommer att vara på plats och spela spontanfotboll på den nya planen.

– Jag hoppas att den kommer inspirera unga tjejer oavsett bakgrund att följa sina drömmar. Fotbollen betydde väldigt mycket för mig när jag växte upp. Jag älskade sporten redan från början, säger Asllani.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Samuel Villius