– Det känns konstigt och kul. Spännande och nervöst, säger Bogren när hon landar med laget i Kharkiv i Ukraina på tisdagen.

Det finns många sanningar i idrott. En positiv är att ligger du i och tränar och kämpar så belönas du förr eller senare, då kommer chanserna.

Linn Bogren är bara 18 år, född 2000, och gör sin första A-lagssäsong med Linköpings FC. När Janni Arnth fick en smäll i pannen på Nya Ullevi i Göteborg i lördags fick Bogren oväntat göra allsvensk debut. Hon har bara gjort cupmatcher med A-laget tidigare. Nu gjorde hon en godkänd andra halvlek.

När Arnth tvingas avstå CL-premiären i Ukraina, på grund av hjärnskakningen, får Bogren därmed en viktigare roll. Inför resan var hon plan A att starta i backlinjen mot Kharkiv.

På tisdagen meddelade dock lagledningen att rutinerade Emma Lennartsson startar som mittback, då rutin prioriteras i vad som befaras bli en tuff fysisk match, men Linn Bogren kan säkert få komma in i matchen från bänken och även få göra CL-debut bara några dagar efter den allsvenska debuten.

– Vi ska spela vårt spel, säger Linn Bogren, imponerad av den häftiga arenan Metalist stadium som står toppmodern mitt i den övriga lite grå och slitna bebyggelsen i tremiljonersstaden Kharkiv.

Linn Bogren började spela fotboll i en grönare del av fotbollsvärlden, Tallboda. Där tränades hon av sin mamma Maria som också var en talang i sin ungdom och var med på Halmstadslägret. Så om någon undrar så tillhör Linn inte den stora hockeysläkten Bogren i Linköping, hockey har aldrig varit aktuellt.

Artikelbild

| Linn Bogren kliver av bussen vid hotellet i Kharkiv. I lördags gjorde hon allsvensk debut. Nu är hon ute på första CL-äventyret.

Däremot spelar Linn gärna golf på fritiden, har handicap 19,2 och är medlem i Linköpings GK, men det är fotboll som gäller. Hon kom till LFC:s F19-trupp 2015 och gör nu sitt första år i A-truppen. Linn är också med i juniorlandslaget på flicksidan.

– Hon får mycket beröm av förbundskaptenen Anders Johansson och hon har jobbat på bra under hela min tid med laget. Hon är utvecklingsbenägen, berömmer LFC-tränaren Olof Unogård.

Artikelbild

| Linn Bogren täcker när Lina Hurtig attackerar på tisdagens träning på matcharenan Metalist stadium. På onsdagen kan det bli Champions league-debut för 18-åringen från Ekängen.

Hur är Linn som spelare?

– Snabb och det är alltid en fördel. Hon är också lugn och behärskad med bollen. Mogen för sin ålder, även om hon saknar rutin i en del detaljer, säger LFC-tränaren.

Artikelbild

| Linn Bogren fick ta på sig väst på tvålagsspelet på matcharenan.

Linn Bogren går inte fotbollsgymnasium och kan tänka sig ett jobb vid sidan av fotbollen även om hon satsar vidare på elitnivå.

– Men man vill ju bli proffs, säger 18-åringen när hon tar sin packning för att finna sig tillrätta på Mercury hotel i Kharkiv.