"Är jättegulligt att hon är här"

Förra LFC-stjärnan Pernille Harder fortsätter att följa flickvännen Magdalena Erikssons framfart i VM. "Jättegulligt av henne", säger Eriksson.

25 juni 2019 15:30

De träffades under gemensamma åren i Linköping och återfinns numera i olika klubbar utomlands, i tyska Wolfsburg respektive engelska Chelsea. Danmark lyckades inte kvala in till VM, men nu är alltså anfallsstjärnan Harder, ansedd som en av världens bästa spelare, ändå på plats. Ni kanske också sett bilden när paret pussar varandra efter måndagsmatchen och svenska segern på Parc des Princes?

En bild som inte minst fått mycket spridning på sociala medier.

– Fin bild. Gullig, säger Magdalena Eriksson och framhåller hur mycket det betyder att känna stödet.

– Det betyder jättemycket att Pernille är här och tar sig hit trots att hon gärna hade velat vara med och spela så klart. Att hon ändå kan axla den supporterrollen känns jättestort för mig. Hon hänger med till kvartsfinalen också. Jättegulligt av henne att hon vill uppleva det här tillsammans med mig.

Harder finns förstås med som moraliskt och känslomässigt stöd – men också fotbollsmässigt. Vilket möjligen passar ännu bättre nu när Tyskland står på tur.

– Vi pratar väldigt mycket fotboll. Lite för mycket, kanske. Vi är båda fotbollsnördar, så det blir ofta som vi diskuterar matcher och situationer. Jätteskönt för mig att ha någon att kunna bolla med, säger Magdalena Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten