Landslagstjejen väljer Boren

Vadstenatjejen Nina Koppang spelade två av tre landskamper från start i den just avslutade UEFA Development Tournament. Och nu väntar spel i - Borens IK.

16 maj 2018 19:30

– Vi får se hur många matcher det blir. Men jag ska försöka få in så många som möjligt i alla fall.

Hon har just avslutat veckans landskampsturnering i Bohuslän och är på väg till tåg stationen för hemresa när vi får tag i henne.

Hon spelade två av de tre matcherna från start och hoppade in i en.

Det blev inget mål, men det var riktigt nära att hon lyckades kvittera till 2–2 i slutet av onsdagens förlustmatch (1–2) mot Österrike.

– Ja, det var synd att nicken gick över. Om jag hoppat lite tidigare hade jag kommit bättre till bollen, men det är ju lätt att säga efteråt hur man skulle ha gjort.

Snart är det också dags för en landslagssamling i handboll, sen flyttar hon till Göteborg för börja på handbollsgymnasiet. Men innan dess ska hon spela med Borens IK, för att underhålla fotbollen.

– Jag har inte valt idrott helt ännu, kommer att prioritera handbollen framöver men även hålla igång fotbollen så gott det går. Att spela i Boren ska bli riktigt roligt.

Marcus Egnell är klubbchef i Boren. Han säger så här om klubbens tillskott:

– Fantastiskt bra. Ett väldigt, väldigt bra nyförvärv. Sen får vi se hur mycket hon kan spela med oss, men här får hon i alla fall möjlighet till kontinuerlig speltid på en hyfsad seniornivå.

Mikael Lindman, tränaren:

– Hon känner flera tjejer i laget sedan innan, det gör det lättare för henne att komma in i laget. Sen får vi se hur mycket vi kan komma att få användning av henne, vi har inte diskuterat någonting kring när den första matchen blir. Sen vet vi att det är en kortare lösning eftersom hon ska in på skola i höst, men tills dess är det en jättebra extra resurs för oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén