Hitta några kollegor som gillar att cykla. Utmana ett annat företag som ni vill tampas med under åtta timmar cyklandes över stock och sten. Ja, så kan företagsutmaningen i Vättern bike games sammanfattas i två meningar. 
En rad olika företag har nu utmanat varandra och två av dessa är Byggstatik och Byggritningar. 
–  Vi blev tillfrågade att utmana ett annat företag. Fick ju tänka ett tag men sen blev det ganska givet att utmana Byggritningar. Patrick och jag har ju sprungit bredvid varandra i jobbet i 18 år, säger Byggstatisks Mattias Carlsson. 
Patrick, med efternamnet Gustavsson, är VD på Byggritningar och sitter dessutom i Vätternrundans styrelse och är ordförande i en av dess organisationskommittéer. 
Det kan man säga att han har använt som ursäkt för att inte cykla något av Vätternrundans lopp sedan 1994. 
– Förr var det uttalat så att man inte cyklade om man ingick i organisationen och de sista 15 åren har det varit jättemycket jobb så det har inte gått. Nu kommer jag i alla fall vara ledig under de åtta timmar vi cyklar,  säger Gustavsson och skrattar

Men den här gången kunde han inte tacka nej. Speciellt inte när personalen på Byggritningar tände på idén att anta utmaningen. 
–  Jag var inte beredd på reaktionen från kollegorna. Men det var sex stycken som ville åka och så har vi två stycken som har en relation till styrelsen som är med. Så nu har vi två lag, säger han och tittar lite triumferande på utmanare Carlsson vars Byggstatik bara mönstrar en uppställning. 
Carlsson kan dock kontra med att de i sin uppställning i mixedklassen, vilken är den klass utmaningen gäller, har ett triumfkort. 
–  Vi har ju en riktigt duktig cyklist i Fredrik Hjertz. Där har vi ett försprång, så vi får väl hålla tillbaka honom lite, säger han med ett leende. 
Det må vara en utmaning men det menar de båda att de tar rätt lätt på. Fokuset ligger mer på att komma ut och röra sig ha en kul dag tillsammans. 
–  Det här är ett friskvårdsprojekt för mig. Jag är ju inte tävlingsmänniska för fem öre så det här är bara en bara en rolig grej, säger Gustavsson. 
 –  Det ska bli jätteroligt. Jag är bara nyfiken på hur banan ska gå, säger Carlsson och slänger en frågande blick mot Vätternrundans styrelsemedlem i hopp om att få några ledtrådar. 
På måndagen var 88 lag anmälda till lagtävlingen i Vättern bike games. Vilket är en ökning med drygt 30 lag jämfört med i fjol.

 

Artikelbild

| Fredrik Hjertz är Byggstatiks triumfkort i kampen mot Byggritningar i Företagsutmaningen i Vättern bike games.