Kvaläventyret går vidare för Dribbla

Det är snabba ryck i futsalvärlden. När Lillån tackade nej till kval så tackade Öster snabbt ja och nu kommer Växjölaget till Motala i stället.

Dribbla United vann östgötatvåan i futsal med nio segrar och en förlust och 99 gjorda mål. Östergötlands höga status gjorde att Dribbla fick stå över första kvalomgången av tre mot ettan. Nu blir det kvalomgång två i bäst av en match och Dribbla var förberett på att möta Lillån från Örebro.

Men Lillån drog sig ur sent och budet gick då till Öster som kom tvåa i Smålandstvåan och åkte ut i första kvalsteget efter 5-8 mot Bengaliska. Öster fick en lucky loser-plats och spelar mot Dribbla i Motala sporthall på planerad tid, 18.30 på lördagen.

Öster har inga utomhusspelare från Öster med, utan är enligt uppgift ett eget futsallag. En bra Österspelare kan vara Johnbosco Samuel Kalu som gjorde 14 mål i en enda match mot Habo.

Östers utomhuslag är på träningsläger i Spanien inför superettan, vilket betyder att Liridon Silka inte kan coacha Dribbla. Han ersätts av sportchefen Elias Hann.

– Vi har inte så stor koll på Öster. Men att döma från deras resultat i ligaspelet så har de gjort det väldigt bra. Så det är nog en nivå högre att möta Öster kontra Lillån. Men jag tror och hoppas att vi har det starkaste laget. Spelar vi som vi gjort nu på slutet så tror jag att vi har väldigt goda chanser. Vi har spelare på alla positioner som kan avgöra, säger Elias Hanna.

Dribblas kvaltrupp, målvakter: Andreas Wickström, George Aslan. Utespelare: Oliver Blomdahl, Leon Zeka, Gabi Morad, Ramil Ghreibo, Kristian Issa, André Rako, Elton Zeka, Charbel Hanna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa