Kommundirektören: "Är en olycklig situation"

Piraterna sköter Probaco arena. Men det är Motala kommun som äger den. Och fortfarande finns inget hyresavtal parterna emellan.

11 juli 2019 18:00

– Det är en olycklig situation som skapar en del bekymmer, det är bara att vara ärlig och säga det, medger biträdande kommundirektör Jimmy Szigeti.

I går skrev vi om speedwayfantasten Lewi Andersson som har slutat gå på Piraternas matcher för att han inte kan ta sig fram på arenan med sin rullstol.

I den artikeln lovade Piraternas ordförande Sven Gustavsson att fixa till underlaget vid entrén. Men frågan är om det är Piraternas sak att lösa det, eller om kommunen är huvudansvarig för skötseln. Fortfarande finns inget avtal parterna emellan som reglerar vad föreningen ska bistå med och vad som är kommunens ansvar.

– Vi har hamnat i en gråzon, så är det absolut. Och det är ingen bra situation för någon, medger Szigeti.

LÄS MER: Han kan inte se hemmamatcherna

Och som det ser ut lär även den här säsongen, liksom 2018, slutföras innan det kan finnas ett avtal på plats.

– Vi håller på med en övergripande genomgång, tillsammans med fastighetssidan och bildningsnämnden, av alla kommunens föreningars avtal för att få en bild av hur det ser ut. Det är ett stort pussel att lägga och innan dess känns det onödigt att ge sig in i förhandlingar med enskilda föreningar.

När ska den utredningen vara klar?

– Vi räknar med att nulägespresentation någon gång under september. Då får vi en bild av läget och kan gå vidare till politiken för att se hur vi ska komma fram på bästa sätt.

Så avtalet med Piraterna lär dröja?

– Jag hoppas ändå att vi kan ha ett förslag framme under hösten. Vi känner att det är viktigt att få till ett avtal så snart det är möjligt för varken föreningen eller kommunen tycker det är bra att ha det på det här viset. Och man funderar ju över hur länge Piraterna orkar med att sköta anläggningen, med anledningen av det vi läst om att deras ekonomi är ansträngd.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén