19 maj är det dags för den sjunde upplagen av Klassfotboll med Platen på Borens IP. För varje år som gått har arrangemanget vuxit och förra året deltog 50 lag och runt 570 spelare. Tillsammans med klassernas hejaklackar och anhöriga så har det blivit en fotbollsfest för elever från förskoleklass upp till årskurs sex.

Och den festen tänker inte eleverna i 6B på Norra skolan missa. De har varit med varje år och när de nu har chansen att vara med för sista gången.

Ja, då var de den första klassen att anmäla sig. Under namnet Norra Icons.

– Det är roligt för att alla årskurser får vara med. Sen är ju fotboll den största sporten, säger Kevin Samuelsson när vi träffas under en rast på skolgården.

Här brukar de träna inför Klassfotbollen berättar de och de vill minnas att de vann de flesta matcherna i förra årets turnering.

– Men det viktigaste är att ha kul. Sen är det ju ännu roligare om man vinner så klart. Man ska vara stolt över det man gjort, säger Ida Hodzic som är en av fyra tjejer som är med i laget.

Nu är det inte bara de som är på plan som kan vinna under Klassfotbollen. Även de i klassen som inte spelar kan se till att det blir seger.

För det finns en hejaklackstävling och den vann Norra icons när de gick i ettan och Lollo Bagge tror på segerchans även nu.

– Min pappa kommer, säger hon och skrattar innan hon konstaterar att Klassfotbollen kan ge henne ytterligare några lagkamrater i Borens IK.

– Det kom ju jättemånga som ville börja i laget efter att det hade varit förra året.

Claes Hensner och Liridona Musici är de två föräldrar som tagit på sig uppgiften att vara ledare för Norra Icons. En uppgift som Hensner menar är både fantastiskt rolig och lite krävande.

– Jag som ledare blir ju helt slut av att vara med de här en dag. Lärarna ska ha en stor eloge som har dem varje dag, säger han och skrattar.

Förra året var Norra Icons det enda laget från Norra skolan som deltog i Klassfotbollen. Det ska de inte bli i år.

– Jag hoppas verkligen det blir fler, barnen älskar ju det här. Jag har varit ute och berättat för alla klasser vilken fantastisk fotbollsfest det är. Sen har några fått i uppgift att kolla med sina föräldrar om de kan ställa upp som ledare. Senast på fredag ska vi veta vilka klasser som vill vara med, säger Sussie Lindholm är är ansvarig för Norra skolans idrottsprofil.

Sista anmälningsdag till Klassfotboll med Platen är den 26 april.