Klart: Liberon fortsätter i IFK

Olle Nordlund fortsätter spela i IFK Motala. Hans arbetssituation har löst sig och han kan därmed satsa vidare minst en säsong till.

5 april 2019 17:00

LÄS MER: Målvakten är klar för IFK

LÄS MER: Egna produkten får lämna IFK

– Jätteviktigt för oss, säger klubbchefen Pär Beckne. Han är en startspelare, en egen produkt som varit hos oss under många säsonger och med på den resa vi gjort.

Olle Nordlund spelade 30 av lagets 31 matcher under säsongen, missade bara premiären borta mot Vänersborg, och samlade ihop 75 poäng, ett snitt på 2,5, i MVT-ligan.

Med beröm godkänt alltså.

Samtidigt hade han svårt att få ihop pusslet med arbete och elitbandy, vilket gjorde att han missade en del träningar.

Nu ska han kunna satsa 100 procent igen.

– Det var kravet från både hans och vår sida. På den här nivån går det inte att göra något annat än att satsa fullt ut och vi kände samma sak. Nu vet vi att han verkligen är motiverad att spela vidare och kommer att göra mycket nytta för oss när vi vet att det fungerar bättre vid sidan om.

Det betyder att antalet lediga platser i truppen minskar.

– Det har gått ganska smärtfritt så här långt och det visar väl att vi i IFK gör något bra, när spelarna vill stanna hos oss. Det känns väldigt bra, säger Pär Beckne.

Kvar att få in är ytterligare en seniorspelare och två juniorer.

– Min förhoppning är att vi kan presentera en av de tre redan nästa vecka. Men det är bara en förhoppning än så länge, ingenting är klart förrän namnteckningen sitter på kontraktet.

Sen är också ledarstaben kvar att sätta, med huvudtränaren Mattias Sjöholm i spetsen.

– Där han vi samma inställning, att han ska fortsätta. Det handlar egentligen bara om att hitta en bra lösning för honom. Sen ska han ha en grupp intill sig ockaså, där har vi en del kvar att lösa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén