Klart: hon blir målvakt i LFC

Här är LFC-beskedet inför Champions league-mötet med Paris. 17-åriga Julia Nyström blir kvar i målet.

15 oktober 2018 17:57

Med förstakeepern Stephanie Labbé på landslagsuppdrag med Kanada har det varit en kamp mot klockan för att få Matilda Haglund spelklar efter sin knäskada.

På måndagsträningen gjordes det sista testet – och det höll inte.

– Nej, det blir Julia i målet. Matilda har för ont och kan inte spela. Vi får förbereda oss på bästa sätt utifrån det läge som vi har, säger Olof Unogård, tränaren.

Det betyder alltså att Julia Nyström, 17-åringen från Vetlanda som inledde säsongen med Malmslätt i division 2, ges chansen mot storlaget Paris Saint Germain på Linköping arena på onsdag. Hon har spelat i de två senaste allsvenska matcherna, men står nu inför en ännu tuffare utmaning. Stephanie Labbé har en match kvar med Kanada innan hon är tillbaka i Linköping i slutet av veckan.

Unogård säger:

– Ser du till matchen senast (0–1 mot Eskilstuna) tycker jag att Julia gjorde det jättebra med ett par kvalificerade räddningar. Sen agerade hon lite valpigt vid deras mål, men samtidigt måste våra mer rutinerade spelare kunna hjälpa till betydligt bättre.

I övrigt har LFC mittfältaren Johanna Rasmussen och anfallaren Emma Jones på skadelistan. Sena nyförvärvet Dajan Hashemi kan bli aktuell för en startplats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten