Kärlek efter Borens förlorade flagga

Floder av kärlek strömmar till Borens IK efter att klubbens nya regnbågsklubbflagga försvunnit på idrottsplatsen i veckan.

17 augusti 2019 10:00

– Hoppas att personen som tagit den har gjort det för att personen tycker att den är fin, säger Borens IK:s verksamhetschef Marcus Egnell.

Boren har inte polisanmält händelsen.

– Vi vill ge folk chansen att lämna tillbaka den. Vi vet ju inte om det är ett bus-streck eller någon sorts ställningstagande mot vad flaggan står för, säger Boren-ordföranden Kjell Augustsson.

Boren skriver så här på sin facebooksida: "Förra veckan inhandlade vi en ny Borenflagga. En helt fantastisk fin flagga som tar ställning för allas lika värde och allas rätt att älska vem man vill. Tyvärr blev den flaggan stulen i natt. Kanske var det bara för att jävlas, kanske var det emot Boren eller kanske mot budskapet färgerna står för. Oavsett vad, kommer vår förening alltid stå för att alla är välkomna hos oss och främja lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning och ålder. Nu har vi fler flaggor så nästa flagga är redan uppsatt av vår ordförande Kjell Augustsson och till personen i fråga har vi ett litet meddelande: Kärlek kommer alltid övervinna hat."

Boren har tidigare lagkaptensbindlar och hörnflaggor i regnbågsfärger. Den stora flaggan tas numera ned på nätterna.

Boren har bara fått kärlek, och inget negativt, på sociala medier sedan flaggförsvinnandet blivit känt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius