Kan bli tränarbyte – trots succén

SM-guld och avancemang i Champions league – men Linköpings FC kan ändå byta tränare till nästa säsong.

24 november 2017 10:19

På fredagen gör LFC sin sista träning inför en dryg månads semester och ledighet. Frågan är om Kim Björkegren är kvar som tränare när truppen återsamlas på andra sidan nyår. Enligt vad Corren erfar är det klart osäkert.

Enligt våra uppgifter har det trots lagets framgångar inte ansetts ha flutit friktionsfritt under säsongen och därför förs, och har under en tid förts, diskussioner om framtiden där tränarbyte är en möjlig väg. Vissa kontakter ska även ha tagits med potentiella ersättare.

Corren har varit i kontakt med olika personer i klubbledningen och bett dem att kommentera tränarläget inför nästa säsong, men inte fått några svar. Det talar i sin tur för att det är känsligt läge. Kim Björkegren, som har två år kvar på kontraktet, framhåller själv att ingenting är klart åt något håll och att parterna ska träffas för en ”framtidsdiskussion” i början av nästa vecka.

Då lär beskedet komma hur det blir inför nästa säsong, som redan i mars innehåller kvartsfinal i Champions league.

Efter många säsonger med Martin Sjögren som tränare tog doldisen Björkegren över för ett knappt år sedan. Resultatmässigt finns ingenting att klaga på: nytt SM-guld trots många tunga spelartapp och avancemang i Champions league.

Sedan tidigare är det klart att assisterande tränaren Ronnie Bergdahl lämnar ledarstaben.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten