Jonas ställs utanför laget mot Indianerna

Piraterna ändrar om rejält i laget inför bortamötet mot Indianerna. Jonas Davidsson ställs över och in kommer istället Daniel Kaczmarek.

19 juni 2019 19:00

– Vi kör torktumlaren. Något måste vi prova tänker jag.

Så kommenterar Piraternas lagledare Fredrik Staaf laguttagningen till matchen mot Indianerna.

För efter att ha förlorat mot Västervik så stuvade Piratledningen om en hel del i uppställningen när de någon timme senare tog ut laget till torsdagens match.

Den största förändringen är att Daniel Kaczmarek får chansen igen efter att ha stått utanför laget i fyra matcher.

– Ska vi ha honom kvar i laget så måste vi ju prova honom och efter gårdagen så känns det här som ett bra tillfälle att göra det. Jag hoppas det ska falla väl ut. Nu har han ju kört bra i Polen,säger Staaf.

Laguttagningen blev lätt kaotisk. För Piraterna hade tänkt formera laget annorlunda utifrån de snitt som fanns på Svemos snittlista direkt efter match. Då skulle Linus Sundström ha fått en av reservplatserna.

– Sen när jag skulle lägga in laget så var snitten ändrade på Linus och Przedpelski. Så det blev lite rörigt. Vi fick sätta oss mitt i natten och kontrollräkna att det stämde och det är ju inte vad man vill göra så dags, säger Staaf.

Nu blev det Jonas Davidsson som fick stå åt sidan för att ge plats för Daniel Kaczmarek efter att han bara kört in en poäng mot Västervik. Det säger dock inget om hur Piratlaget kommer formeras framöver menar Staaf.

– Någon måste ju stryka på foten om man ska prova något. Jag satt sent i natt och kollade på en plan, en längre plan. För nu måste vi ha en längre plan för vilka som ska åka för vi måste optimera laget och få ut så mycket som möjligt ur varje förare. Så vi kommer ha personliga samtal med samtliga förare för att se hur de ser på det. Det är ju ingen mening att folk åker till banor där de inte vill åka, säger Staaf.

Piraterna ställs nu alltså mot seriens enda obesegrade lag Indianerna som minst sagt fått det att stämma så här långt den här säsongen.

– Det har gått över förväntan. Det finns ett bra go i laget och en bra moral. Det gäller att vi håller i det även om Tai nu är skadad, säger Indianernas lagledare Peter Johansson.

Ja, är det något orosmoment som Kumla-laget har så är det att de nu för första gången under säsongen får klara sig utan världsmästaren Tai Woffinden som skadades svårt i en krasch i Polen för en tid sedan.

Hans betydelse för laget sticker Johansson inte under stol med.

– Vilken annan förare som helst går att ersätta. Men Tai är går inte att ersätta. Kombinationen av det han gör på banan och den pådrivare och kunskapskälla han är i depån är oersättlig, säger Johansson.

Matchdags

Indianerna-Piraterna

Elitserien speedway

Glottra skog arena torsdag 19.00

Lagen: Indianerna: 1. Anders Thomsen 2. Kenneth Bjerre 3. Piotr Protasiewicz 4.Vaclav Milik 5. Chris Holder 6. Ludvig Lindgren 7. Joel Andersson.

Piraterna: 1. Linus Sundström 2. Mikkel Michelsen 3. Kai Huckenbeck 4. Daniel Kaczmarek 5. Niels-Kristian Iversen 6. Daniel Davidsson 7. Pawel Przedpelski.

Matchen sänds direkt på MVT:se med start 18.45.

Vi tippar: 50–40.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson