Johansson på väg mot semifinal

Peter Johansson har ena foten i SM-semifinal. Motalakillen berättar i halvtid i mötet med Västervik om att han ska leda Indianerna även nästa år.

28 augusti 2019 12:50

– Det är kul att fortsätta efter att vi nu byggt upp klubben efter kraschen 2016, säger Motalakillen till Sporten.

Peter Johansson har varit både sportchef och lagledare i Kumlaklubben 2017-2019. Nu blir det ett fjärde år i samma roll 2020.

– Det är en klubb på fötter, med bredd och och det går bra ekonomiskt. Vi har en levande förening och i år gör vi vinst för andra året i rad.

Indianerna snittade lite över 3 000 åskådare i grundserien och hade nära 3 700 åskådare i tisdagens första SM-semifinal mot Västervik på Sannahed.

Hur kommer det sig att ni lyckas gå med vinst?

– Vi följer vår budget och har en attraktiv produkt som lockar folk, säger Peter Johansson.

Indianerna kom sexa i grundserien, Västervik valde Indianerna, och nog var det en liten skräll att Indianerna skulle inleda mötet med att vinna med tio poäng, 50–40.

Västervik saknade Nicki Pedersen, men ersättaren Rune Holta gjorde det bra. Ändå vann Indianerna så klart.

– Hade någon sagt tiopoängsseger på förhand hade jag tagit det alla dagar i veckan. Men nu ledde vi med 14 ett tag, de kom närmare med en dubbeltoppning.

Peter Johansson var nöjd med att de etablerade förarna Kenneth Bjerre och Piotr Protasiewicz kom upp ur formsvackan och att en reserv som Kristian Pieszcek levererade som ersättare för skadade Anders Thomsen.

Men inget är klart för att Indianerna leder med 50–40 inför returen i Västervik i morgon.

– Vi körde 45–45 där i våras och kan göra en bra match igen. Men det räcker med två femettor för dem så är det match igen, säger Peter Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius