"Vi får nog räkna med att tappa domare"

Det är inte bara hockeylagen som stoppats från att spela matcher under coronapandemin. Domarna har inte heller haft några matcher att döma.

Niklas Ahlm, ordförande för Östergötlands ishockeyförbunds domarkommité är orolig för att hockeyn kan tappa domare till följd av coronapandemin.

Niklas Ahlm, ordförande för Östergötlands ishockeyförbunds domarkommité är orolig för att hockeyn kan tappa domare till följd av coronapandemin.

Foto: Adam Ihse/TT

Ishockey2021-03-09 15:00

De är en förutsättning för att matcher ska kunna spelas men får sällan eller aldrig de stora rubrikerna. Men precis som spelarna så har Östergötland ishockeyförbunds distriktsdomare drabbats hårt av coronapandemin. 
Något som skapat en viss oro hos förbundet inför kommande säsong. 
– Det har varit många möten om det. Risken är ju och vi får nog räkna med att vi kommer tappa domare till följd av coronan. Några som hållit på länge kanske kommer upptäcka att det var skönt med all ledig tid de har fått nu, säger Niklas Ahlm ordförande för domarkommitén i Östergötlands ishockeyförbund. 

Han berättar att domarbeståndet i Östergötland inför den här säsongen annars såg bättre ut än på många år. 
– Vi genomförde domarkurser i höstas med 27 domare varav elva var nya. Så många nya var det länge sedan vi hade och det är framförallt dem det är synd om. Men de nya som gick kursen är ju sugna på att få döma, säger Ahlm. 

Har ni gjort något under säsongen för att stimulera dem?
– VI har haft möten på Teams med lite föreläsningar av SHL-domare. Sen ju några chansen att i några matcher efter sportlovet. Men det blev inte många. Men på sikt vet vi inte hur det kommer bli, säger Ahlm. 
Som fortsätter: 
– Så att få fram distriktsdomare till nästa säsong kan bli svårare. Men vi har faktiskt fått in två intresseanmälningar via den länk vi har på vår hemsida. En från en gammal spelare som spelat i division 2. Det trodde vi inte att vi skulle få den här säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!