Maif gav Hästen en match i premiären

Motala AIF stretade emot bra i söndagens division 3-premiär. Men det forna storlaget Vita Hästen kunde ändå vinna. Detta inför mycket folk i hallen.

Motala AIF:s målvakt Isac Sandström och back Jakob Malmsten håller undan när Vita Hästens Simon Agebrink oroar framför mål. Maif gjorde en bra match, men föll med 2-4 inför 390 åskådare i division 3-premiären.

Ishockey2023-10-08 20:06

Publiksiffran uppgavs till 390 åskådare, men uppskattningsvis var det minst 500 personer i hallen. Det var bra stämning där säkert 100 var bortafans från Norrköping.

Vita Hästen börjar om efter konkursen i våras och inledde trean med 13-1 mot Valdemarsvik i fredags i Himmelstalund. 2 000 såg på då. Det följdes upp med 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)-seger i Motala i en match där Maif var överraskande bra.

– Vi ger dem en del att jobba med. Det är en bra division 3-match, tycker Maifs tränare Patrik Söderlund.

Maif tog ledningen genom fjolårets radarpar, 1-0 genom Jesper Nilsson på pass från Jimmy Bothén.

Hästen vände till 3-1, men i andra perioden fick Maif nytt hopp genom Lucas Mautners 2-3-reducering i power play.

Avgörande 4-2-målet kom i tredje perioden genom David Ojamäe som gjorde totalt tre mål i matchen.

– I första perioden står vi upp bra. I andra föll vi tillbaka och blev fast i egen zon, men höll dem hyggligt på utsidan. 2-4-målet blev avgörande. Jag hade planer på timeout, men det blev inga avblåsningar. Tiden rann ut för oss, kommenterar Patrik Söderlund.

Maif har en starkare trupp nu, bland annat tack vare många bra förstärkningar från Mjölby HC. Till säsongen har senast forwarden Patric Juel och backen Harry Eke-Göransson kommit.

– Vi ska försöka hålla ångan uppe, säger Patrik Söderlund om den kommande säsongen som startar med grundserie och sedan förhoppningsvis fortsätter med alltrean och så playoff och kvalserie på det.

Maif spelar nu närmast borta mot Valdemarsvik på torsdag.

Karta: Iverhallen