Sundqvist gjorde mål i Detroitpremiär

Oskar Sundqvist gjorde mål och assist i premiärmatchen med nya laget Detroit. Han byttes i måndags från St Louis. Och rookien Lucas Raymond gjorde NHL-mål nummer 20 när Philadelphia besegrades 6–3.

Detroits Oskar Sundqvist i närkamp med Philadelphias Owen Tippett.

Ishockey2022-03-23 06:19

– Det var mycket information att bearbeta i dag – bara att träffa alla killarna och försöka lära sig systemet, sade Sundqvist efter Detroitpremiären.

– Det var fantastiskt att äntligen få komma in på isen och ännu bättre att få ett mål, säger han.

Detroit, som inför mötet hade förlorat sju av de senaste matcherna, tog ledningen med 2–0 i första perioden.

Raymond som ligger i topp bland ligans rookies vad gäller flest poäng – 48 så här långt – smällde till med 3–0 en dryg minut in i andra perioden. Men strax därefter fick Philadelphia sitt första mål genom Joel Farabee.

Oskar Lindblom hjälpe Philadelphia att knappa in till 3–2. Något som dock inte räckte långt.

Innan andra perioden var slut hade Jakub Vrana satt sitt andra mål för matchen.

I tredje gjorde Philadelphias James Van Riemsdyk en ny insats för att komma ikapp, men inte heller den gången lyckades det. 4–3 blev till 6–3 efter mål i tom kasse av både Oskar Sundqvist och Tyler Bertuzzi i matchens slutminuter.