Maif ställs mot oväntat motstånd

Division 3-hockeyns fortsättningsserie bjuder Motala AIF på några överraskande motståndare. Nu väntar resor västerut.

Det väntar nya motståndare för Pontus Ronells Maif i fortsättningsserien i division-3-hockeyn.

Det väntar nya motståndare för Pontus Ronells Maif i fortsättningsserien i division-3-hockeyn.

Foto: Peter Calén

Ishockey2019-12-04 20:00

Motala AIF missade att ta plats i alltrean. Nu inleder de på söndag istället spelet i fortsättningsserien med att ta emot Löfstad på hemmaplan. 
–  Det är ett lag som vi känner till så då vet vi vad som väntar, säger Maif-tränaren Patrik Söderlund. 
Detsamma kan han säga om Skillingaryd som Maif också hade i grundserien. Men två sista lagen som Maif ställs mot i alltrean, Tibro och Falköping har han inte fullt lika bra koll på. 
– Jag hade inte förväntat mig att det skulle hamna i vår serie. Jag trodde i ärlighetens namn att de skulle hamna i Göteborgsserien, säger Söderlund. 
Han fortsätter:
–  Tidigare år så har man lottat in lagen söderifrån och inte blandat in Västgötalagen. Men nu blev det så här och det är ju kul att möta nya lag. Nu har vi ju florerat i de där ishallarna förut. Tibro var det inte så länge sedan vi spelade emot. Men nu var det ett tag sedan vi var i Falköping. 

Tre gånger ska Maif möta de fyra övriga lagen i serien och av dem så håller Söderlund Falköping som den svåraste motståndaren på förhand. 
– De hamnade precis utanför alltrean så de tror jag kan vara riktigt bra. TIttar man på statistiken så har de en första lina som producerar en hel del poäng. 

Er egen målsättning?
– Det är ju nu det börjar på riktigt och vi siktar på att vinna den här serien. Det har vi lag för så nu får vi sätta lite press på oss själva så att vi i alla fall får uppleva en play-off match efter den här serien, säger Söderlund.

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!