Maif missar alltrean efter storförlust

Motala AIF får spela i fortsättningstrean i nästa ishockeyserie. Laget missar alltrean med ett par poängs marginal.

Det pekar mot fortsättningstrean för Motala AIF och tränaren Patrik Söderlund. Alltrean-chansen flög all världens väg när Maif förlorade i sista omgången mot topplaget Åseda.

Det pekar mot fortsättningstrean för Motala AIF och tränaren Patrik Söderlund. Alltrean-chansen flög all världens väg när Maif förlorade i sista omgången mot topplaget Åseda.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-11-24 20:28

Maif fick i söndagens 14:e och sista grundserieomgång den hjälp som krävdes av andra lag när Skillingaryd besegrade Valdemarsvik med 6-1 borta.

Det hade då räckt för Maif om det blivit seger borta i Småland mot det redan klara serievinnande Åseda. Men Åseda vann inför sin hemmapublik med hela 7-1 (1-0, 4-1, 2-0).

– Vi hade inte mycket pulver att komma med. Vi var med skapligt i första perioden, men då gick väl Åseda samtidigt på halvfart. Vi var inte nära, säger Maifs tränare Patrik Söderlund och fortsätter:

– Åseda är det bästa laget i hela serien och kan gå långt i både allltrean och kval. De har ett komplett lag med fyra kedjor som kan producera.

Ni är inte så besvikna över alltreamissen?

– Nej, det känns inte så. Om vi varit något mål ifrån hade kanske känts så. Men inte nu. Det kommer nya chanser, säger Patrik Söderlund.

Maif kvitterade till 1-1 genom Marcus Seidlitz, backen, men Åseda ryckte ifrån i andra perioden och segern var aldrig hotad.

Åseda tar nu med sig Virserum och Valdemarsvik till alltrean och Skillingaryd, Lenhovda, Maif, Taif Löfstad och Rydaholm spelar vidare i fortsättningstrean. Nya serien börjar om två veckor, 8 december, och lagen börjar om från noll. Om Maif vinner fortsättningsserien blir det playoff-spel uppåt.

Maif har dock lite skadeproblem när Tom Nyberg har problem med ett knä och Erik Karlsson blev i Åseda handskadad.

– Det kan bli att vi behöver få in någon ny spelare. Vi kollar på det, säger Patrik Söderlund.

Karta: Åseda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!