Maif krigade sig till seger i premiären

Skillingaryd pressade på för ett segermål. Då klev Jimmy Bothén fram och såg till att Motala AIF kunde vinna i seriepremiären på bortais med 4-3.

Ishockey2019-10-06 20:10

Tredje gången gillt brukar det heta och när Bothén satte det som skulle komma att bli segermålet18.33 in i tredje perioden så var det tredje gången som Maif tog ledningen.
 – Det satt hårt inne och det kuggade väl inte i riktigt som vi vill. Men vi krigade oss till seger och tre poäng är alltid tre poäng, säger Maif-tränaren Patrik Söderlund. 
Det han främst syftade på inte riktigt stämt för Maif var i det defensiva spelet. Där menade han att Skillingaryd bjudits på alltför stora ytor. 
–  De åker mycket skridskor och är snabba i sina uppspel och där är vi inte riktigt med. Vi kliver fram i lite fel lägen och då är de sylvassa. Men Adam Carlswärd i målet räddar tre poäng åt oss i dag, säger Söderlund.

Segermålet kom i ett läge då Skillingaryd tagit över spelmässigt i den tredje perioden. De vann också skotten i den tredje perioden med 15-8. Men när hemmapubliken väntade på ett segermål så slog Bothén till.
– Jätteskönt att vi fick dit det målet. Vi var rätt hårt ansatta innan det. Alltid skönt att vinna en premiär och speciellt på bortplan, säger Söderlund. 
Noterbart i matchen var att Maif både släppte in och gjorde en mål med en spelare mindre på isen.
– Det är ju inte bra att släppa in mål när man är en man mer. Men jag kollade lite och i serien hände det fyra fem gånger i den här omgången i serien. Det hör ju inte till det normala. Men det är kanske någon ny trende, funderar Söderlund. 
Övriga Maifmål: Jakob Malmsten, Jonathan Malm, Pontus Ronell. 

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!