Ishockeyordföranden: "Tar bort möjligheter"

Det finns redan ett idrottscentrum i Motala. Det är det kommunen ska utveckla. Tycker Maifs ishockeyordförande Stefan Svärd.

Motala AIF:s ishockeyordförande Stefan Svärd tycker inte att utredningen om Varamon behövs. "Lägg pengarna på att utveckla det idrottscentrum vi redan har", säger Svärd.

Motala AIF:s ishockeyordförande Stefan Svärd tycker inte att utredningen om Varamon behövs. "Lägg pengarna på att utveckla det idrottscentrum vi redan har", säger Svärd.

Foto: Thomas Augustsson

Ishockey2019-10-02 21:30

Motala AIF-ledaren, som också är ungdomsledare och förälder i sin förening, skräder inte orden om Motala kommuns nya miljon till utredning av idrottscentrum i Varamon. Ishockeyhallen är en av de anläggningar som nämnts vara aktuell att få flytta till den andra sidan av stan.

– Det är klart att det vore kanon med en ny ishall, men jag ser inte behovet av en flytt, säger Stefan Svärd.

Maifbasen kallar det "helgalet" att lägga en miljon kronor på en utredning om ett idrottscentrum när redan finns ett idrottscentrum där bandy, ishockey, fotboll, friidrott och sporthall redan ligger nära varandra.

– Det är bättre att utveckla det idrottscentrum vi har. Man kan bygga broar, tunnlar och parkeringshus. Man måste se över möjligheterna där vi är nu och se tillgängligheten med närhet till resecentrum. Hur blir den närheten i Varamon? frågar sig Stefan Svärd.

Svärd påpekar också osäkerheten kring något så helt nytt.

– Vi har ju ingen aning. Bara en vision och det är onödiga pengar att lägga, säger Maifordföranden.

Kommunens anläggningschef Thomas Martinsson, som ansvarar för den dagliga driften och skötseln av det nuvarande idrottscentrumet, säger att han tycker att det är rätt att göra något och ta ett nytt grepp kring de anläggningar som är slitna. Med det menar han att det behövs något nytt i fråga om simhall, sporthall och isstadion.

– De gamla anläggningarna behöver vi göra något åt, säger Martinsson som bedömer att bandybanan efter fjolårets reparationer håller i fem år till.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!