"Får slänga andra perioden i papperskorgen"

Utöver den andra perioden i hemmapremiären var Maif-tränaren Patrik Söderlund nöjd med insatsen. "Vi gör en bra match".

Lagkapten Pontus Ronell i Maif blir överspelad av VSGF:s Carl Andrae.

Ishockey2019-10-10 23:01

Precis som inledningen på säsongen (med seger mot Skillingaryd) var inledningen på matchen mot Virserum väldigt bra. Motala AIF hade ett stort spelövertag och gjorde två tidiga mål genom Pontus Ronell och Jakob Malmsten.

– I första perioden gjorde vi exakt som vi hade sagt på förhand, tycker Patrik Söderlund.

Men i andra perioden svängde det rejält. Virserum kom ikapp - och vände till 4-2.

– Vi blir lite för glada och tappar spelet. Vi får för långt lag och blir straffade, eftersom Virserum är bra framåt, säger tränaren.

VSGF utökade till 5-2 i början av sista perioden, men det blev ändå riktigt spännande.

Maif lyckades nämligen reducera två gånger om genom Jakob Malmsten och Joakim Sigvant.

– Vi knyter näven och kommer nära igen i tredje perioden, men tyvärr gick det inte hela vägen.

Matchen slutade 5– 6 och Maif blev utan poäng i hemmapremiären.

Patrik Söderlund summerar:

– Vi får slänga andra perioden i papperskorgen. I övrigt tycker jag att vi gör en riktigt bra match. Virserum är ett bra lag och en förening som siktar uppåt i seriesystemet, så det är inget lätt motstånd. Sedan har de ju en kille i Simon Dahl som gör tre mål och är en jätteduktig spelare.

Trots förlust tyckte tränaren att torsdagens match var bättre än premiärsegern mot Skillingaryd.

– Det är två lag som skiljer sig mycket. Jag tycker ändå vi tar ett kliv framåt. Jag tycker att det var en väldigt bra och välspelad hockeymatch för att vara division 3, avslutar Patrik Söderlund.

Det var en bra hockeymatch med både fint spel och tuffa dueller.