Storpublik i sporthallen när Fjädern vann

312 personer fick se Solfjäderstadens herrar segra i årets hemmapremiär med 5-3 mot Hjulsbro. Bästa publiksiffran laget haft sedan de låg i division ett.

Viggo Hammer tyckte att det var kul att stå i klacken.

Viggo Hammer tyckte att det var kul att stå i klacken.

Foto: Andreas Ekström

Innebandy2023-10-13 23:09

– Jag tycker att Solfjädern har ett jättebra lag, säger Izabelle Ottosson, 13 år och på plats och tittade på matchen tillsammans med kompisen Nathalie Karlsson. 

Att det var hemmapreimär märktes I sporthallen.Det var en röd matta som kantades av skärmar med planscher där spelarnas porträtt syntes. Spelarna sprang ut var för sig till musik och blinkande lampor. Samtidigt klappade publiken i takt till musiken. 

I publiken fanns också en klack som gjorde sitt bästa för att lyfta spelarna på planen. Barnen i klacken trummade och viftade med flaggor.

– Jag tycker att de har bra passningsspel, jag tror att de vinner det här, sa trumslagaren Johannes Eriksson under den andra perioden. Han kom också att få rätt även om han inte visste det vid tidpunkten för intervjun.

– Jag är nöjd med Fjäderns insats. Det är också kul att stå i klacken och heja på. Man är ju halvfinne så man känner lite sisu, säger Wille Persson, 12 år gammal

Matchen då? Det var Solfjäderstaden som började den första perioden bäst. Men Hjulsbro kom tillbaka och i den första periodvilan stod det 1-1.

I den andra perioden var det "Fjärdern" för hela slanten och i den andra periodvilan stod det 5-3. Ett resultat som också stod sig matchen ut. 

– Jag tycker att vi borde ha gjort fler mål framåt. Jag tycker att vårt försvarsspel som vi tränat väldigt mycket den sista tiden så det var bra. Sedan var det kul med alla ungdomar som var där och peppade. 

Klacken gjorde sitt bästa i hemmapremiären.
Klacken gjorde sitt bästa i hemmapremiären.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!