Stille om Rydén: "Öka hans ansvarsområden"

Solfjäderstadens tränare Emil Stille gillar att Mattias Rydén har kommit in vid hans sida i division 1-laget. "Vi ska öka hans ansvarsområden", säger Stille.

Solfjäderstadens tränare Emil Stille är glad att ha fått Mattias Rydén vid sin sida. "Vi ska öka Mattias ansvarsområden", säger Stille.

Solfjäderstadens tränare Emil Stille är glad att ha fått Mattias Rydén vid sin sida. "Vi ska öka Mattias ansvarsområden", säger Stille.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2019-11-14 17:00

Mattias Rydén var först tänkt att bara vara U-lagstränare i trean, men tätt inpå seriestart hoppade han med i en roll i A-lagets ledarstab.

Emil Stille har inte haft någon egentlig kraft bredvid sig, inte som hjälptränare. Mattias Eriksson har koll på målvakter, Jens Johansson på materialet och John Fransson fokuserar på att spela.

Rydéns inhopp har varit välkommet.

– Bara positivt. I början har vi mest lärt känna varandra, men sedan har vi diskuterat spelet mer och mer. Det är skönt att ha någon att bolla med, man ser olika saker. Mattias är en bra kille och även en bra länk mellan division 1-laget och division 3-laget, säger Emil Stille.

Stille hoppas att Rydéns roll kommer att utvecklas.

– Det får växa fram ju mer tiden går, men jag hoppas att vi ska öka hans ansvarsområden, säger tränaren.

Solfjäderstaden har inför lördagens återstart borta mot Hovshaga Fredrik Nyman obrukbar. Han har varit sjuk hela veckan. Osäker är också fortsatt Didrik Karlsson, men veteranen har i alla fall gått för fullt ett pass och är på väg tillbaka.

Solfjädern kommer att fortsätta med Oscar Bierfeldt som forward och Adam Hjalmarsson som back. Den rockaden var lyckosam mot Linköping FBC när det blev seger i derbyt.

Hovshaga har inte bara Noah Alex som seriens poängkung, utan även SSL-meriterade Filip Kjellsson som gjort elva mål hittills.

– Alex är en lirare vi inte får ge tid med boll och vi får se upp med Kjellssons handleder, varnar Emil Stille.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!