Stendahl om återkomsten och första tränaruppdraget

Han har funnits där i många år på väggen i Motala sporthall. Nu är Mickael Stendahl tillbaka som aktiv tränare i Solfjäderstadens innebandy.

Det är nu, 2023. Mickael Stendahl är ihågkommen på storbild i Motala sporthall. Tavlan är från 2009 då Solfjäderstaden spelade i ettan. Nu är Stendahl tillbaka som tränare för det lag som nu spelar i division 2. Premiär i Linköping på fredag.

Det är nu, 2023. Mickael Stendahl är ihågkommen på storbild i Motala sporthall. Tavlan är från 2009 då Solfjäderstaden spelade i ettan. Nu är Stendahl tillbaka som tränare för det lag som nu spelar i division 2. Premiär i Linköping på fredag.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2023-10-03 07:00

Sporten har träffat Stendahl inför division 2-premiären nu på fredag mot Linköping AIS borta. Storbilden på honom från 2009 är numera inställd i en garderob i hallen, men det kompenserar 39-åringen med att i vinter leda Motalaklubbens herrlag i division 2.

Det är hans första tränaruppdrag "på riktigt". Han har bara varit lite spelande tränare i Borensbergs B-lag tidigare.

Nu har han slutat spela själv, även om han säger att det kan bli lite spel i Fjäderns B-lag i trean. Men nu är det fokus på att leda.

Stendahl har skrivit på för två år på posten.

– En kul utmaning att se den andra sidan. Men ledarskap är inget nytt. Jag har ju varit chef på jobbet i tolv år, säger han.

Vad är ditt motto som ledare?

– Det är detsamma här som i arbetslivet. Det handlar om att inkludera och se till att alla är med. Jag pekar inte med hela handen.

1 augusti tog Stendahl över ett Solfjäderstaden som fått duktigt med "smörj" i ettan vintern före. 227 insläppta mål och efter det har mer än en handfull etablerade spelare lämnat.

Nu finns bröderna Stenbacka som nyförvärv från Gävle och Emil Handfast är ny från Vara, men Fjädern satsar ungt och på sikt och något omedelbart återtåg till högre serier finns inte i tankarna.

Det har släppts in färre mål på försäsongen och det är ett steg på rätt väg.

Mickael Stendahl räknar med en hög högstanivå, men också med ett ojämnt lag som kommer att få dippar.

– Försvaret är viktigt, att vi sitter ihop. Sedan får vi anfalla lite på kontring och jag vill också att vi spelar fysiskt, säger tränaren.

Stendahl nämner Anton Abrahamsson, Simon Svensson och Oskar Bååth som tre nyckelspelare. Toppkandidater i serien tror han är KFUM Norrköping och premiärmotståndaren Linköping AIS. Fjäderns hemmapremiär är mot Hjulsbro i Motala sporthall 13 oktober.

– Jag hoppas vi kan lyckas med våra arrangemang och skapa stämning kring hemmamatcherna. Det ska vi jobba för med intro och att jobba på att ungdomar kommer och ser oss, säger tränaren.

Övriga motståndarlag i tvåan: Vingen, Libk ungdom, Liu, Linköping IBS, Rimforsa, Söderköping och Åby ungdom.

Personligt: Namn: Mickael Stendahl. Ålder: 39 år. Bor: Lägenhet i Borensberg. Familj: Dottern Millie. Yrke: Distriktschef på hissföretag. Fritidsintressen: Innebandy. Förebild: Morfar Ivo. Drömresemål: Aruba. Blir glad av: Dottern. Favoritlag: Luleå hockey. Gör helst en ledig dag: Tränar. Aktuell som: Ny tränare för Solfjäderstadens herrlag.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!