Poängkung tillbaka mot Solfjäderstaden

Det är nya kryddor i båda lag inför söndagens division 1-match i Motala sporthall. En profil tillbaka i hemmalaget och poängkung har gjort entré hos gästerna.

Solfjäderstaden går i elden hemma i Motala sporthall på söndag, mot Sävsjö i ett streckmöte på nedre halvan av tabellen. Här ses Fjädern i östgötaderbyt mot Ledberg tidigare i höst.

Solfjäderstaden går i elden hemma i Motala sporthall på söndag, mot Sävsjö i ett streckmöte på nedre halvan av tabellen. Här ses Fjädern i östgötaderbyt mot Ledberg tidigare i höst.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2019-11-24 08:00

Det är Solfjäderstaden som möter småländska Sävsjö, med matchstart klockan 17. Det är en tidig streckmatch i botten där nian Solfjäderstaden har elva poäng precis ovanför strecket och tian Sävsjö har sju poäng precis under nedflyttningsstrecket.

– Det är en match vi vill vinna såklart, men det krävs hundra procent om vi ska göra det. Så bra är alla lag i serien, säger Solfjäderstadens tränare Emil Stille.

Det är draman gång på gång i ettan och Solfjäderstaden är ofta det lag som är inblandat i de spännande matcherna. Ofta är det uddamålsdifferens åt något håll och hela tre gånger, på åtta omgångar, har det varit sudden death.

Solfjädern har vunnit två av tre förlängningar. Laget har under ordinarie tid både tappat ledningar och kommit tillbaka från underlägen. Det har, kort och gott, svängt friskt om laget.

– Det är roligt att det är jämnt hela tiden. Det är det jag tror alla runt omkring vill se också. Det är bra för innebandyn, tycker Emil Stille.

Senast vann Solfjädern borta mot topplaget Hovshaga i just förlängning och det var en tvåpoängsseger i Växjö som stärkte laget.

– Viktigt för moralen att slå ett bra lag. Men vi behöver fortfarande hitta vår identitet. När vi är bra kan vi slå alla lag, men vi blir lite för lätt straffade när det går emot, säger Emil Stille.

I Solfjäderns trupp är Hampus Karlsson fortsatt obrukbar på grund av ljumskproblem. Däremot är veteranen Didrik Karlsson, storebror till Hampus, tillbaka i truppen. Det ökar konkurrensen.

Motalalaget fortsätter på den inslagna vägen där Oscar Bierfeldt är forward och Adam Hjalmarsson back. Utgångsläget är att spela med tre femmor, 15 spelare.

– Färre spelare går man inte runt på om man inte måste. Utgångsläget är så för de flesta lag, annars orkar man inte, bedömer tränaren.

I Sävsjö återkom 33-årige Robert Bjerhag i förra matchen. Efter elva poäng på två matcher i B-laget i fyran gjorde han direkt 2+2 poäng i 9-6-segern mot Kalmarsund U.

– En gammal räv som jag spelade mot på min tid. Han måste vi ha pejl på, säger Emil Stille.

En spelare i Solfjädern som är på väg mot speltid i A-laget är Oskar Bååth, född 2003. Han spelar i helgen med juniorlaget igen, men är snart redo för division 1-spel enligt coach Stille.

Solfjäderns bästa poängplockare: Jacob Larsson 8+10, Adam Hjalmarsson 5+6, Simon Hedberg 5+5, Joel Hermansson 6+2, Oscar Bierfeldt 5+3.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!