Ny målfest att vänta för Solfjäderstaden?

Målfesten senast är historia. Nu hoppas tränaren Emil Stille att Solfjäderstaden kan prestera på samma nivå när de på söndag gästas av Kalmarsund ungdom.

Jacob Larsson smällde in fyra mål mot Sävsjö. Hur många blir det när Kalmarsund gästar Motala sporthall på söndag?

Jacob Larsson smällde in fyra mål mot Sävsjö. Hur många blir det när Kalmarsund gästar Motala sporthall på söndag?

Foto: Thomas Augustsson

Innebandy2019-11-30 16:00

Solfjäderstaden bjöd på en riktig målfest när de förra helgen körde över Sävsjö med 13-5. 
Men den karamellen går inte tränaren Emil Stille och suger på längre. 
– Det var gott givetvis. Jag är jättenöjd med den matchen. Det var väldigt kul att se att vi lyckas med de saker som vi har tränat på. Men den matchen är det bara att släppa nu, säger han. 

Släppa, ladda om och så göra samma sak igen. Något som inte alltid är helt givet. Det är inte helt ovanligt att lag får en reaktion efter en toppinsats. 
Något som Stille medger har gällt även för Solfjäderstaden. 
– Det har vi haft lite problem med så det hoppas jag vi har lärt oss av. 

Nu är det Kalmarsund ungdom som Solfjäderstaden har att ta sig an i Motala sporthall på söndag kväll. Ett utvecklingslag till SSL-laget Kalmarsund som återfinns på sjunde plats i division 1-serien. En placering före Solfjäderstaden. 
–  De är det äldsta ungdomslaget av de vi har i serien med en snittålder runt 21-22 år istället för 17-18 som i Linköping och Jönköping. Så det är väl logiskt att de ligger bäst till av dem i serien, säger Stille. 
 

Kalmarsund förfogar också över seriens poängkung så här långt i Oskar Andersson. 16 mål och elva assist har han fått ihop på de nio första omgångarna. Stille har dock koll på både honom och Kalmarsund. 
– Jag känner till dem ganska väl. Sen är det inget vi lägger så mycket fokus på. Det viktiga är att vi går ut och gör det vi ska på planen.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!