"Ingen som har jättebra självförtroende"

Libk-backen Oskar Hovlund är en av de 20 utespelarna som är uttagen till EFT-turneringen med landslaget i Finland i november. Men just nu fokuserar han först och främst på att vända den negativa trenden med sitt klubblag.

Oskar Hovlund är ännu en gång uttagen till landslaget. Men störst fokus lägger han på att få upp Libk från botten av tabellen.

Oskar Hovlund är ännu en gång uttagen till landslaget. Men störst fokus lägger han på att få upp Libk från botten av tabellen.

Foto: PER WIKLUND/BILDBYRÅN

Innebandy2019-10-24 10:00

Under de senaste landslagssamlingarna har backen Oskar Hovlund blivit uttagen. Och det är inget undantag den här gången heller. 

– Det känns skönt att ha blivit uttagen två-tre gånger i rad. Men just nu ligger nästan allt fokus på klubblaget eftersom det går ganska trögt. Därför är landslaget mer en bonus, säger 21-åringen. 

Vad tror du det är som gör att du fortsätter bli kallad?  

– Det kan lätt bli så att man går och gömmer sig bara för att man spelar med landslaget.  Men jag vågar spela ut och gör det jag är bra på, säger Hovlund.  

Men först och främst är det alltså att förbättra läget med Linköping innebandy som han fokuserar på. Laget ligger näst sist i SSL och har endast fyra poäng efter sju spelade matcher. 

– Vi förtjänar mer poäng. Resultaten har inte speglat matcherna och marginalerna har inte varit på vår sida. Men det är ingen i laget som har jättebra självförtroende just nu och det blir ju lätt så när det går tungt. När det väl vänder blir det en ketchupeffekt och då kommer vi få med oss poängen, säger han. 

Är det självförtroendet som du tror spökar alltså? 

– Ja, men man kanske inte bara kan skylla på självförtroendet. Men det sätter sig lätt liksom. Vi är en ganska ny trupp och då blir det ännu jobbigare. De yngre som kommer upp kanske inte har varit med om att ligga näst sist och ha det så här tufft. Det gäller att gå ihop som grupp och göra det tillsammans. Det kan lätt bli så att folk blir sura och arga, men vi har ändå en jättebra stämning i laget och vet hur bra vi kan vara. 

På torsdagen väntar ett viktigt möte med tabellnian Warberg på bortaplan som har sex poäng. 

–  Warberg är en jätteviktig match och vinner vi inte den är det långt upp till ett slutspel. Det kanske är tidigt att säga, men det blir ändå många poäng upp som ska tas ifatt. Vi kanske inte behöver spela någon jättefina innebandy utan måste helt enkelt bara vinna och ta poäng, säger Hovlund och fortsätter:  

– Vi vet att vi är ett bättre lag om vi gör det vi ska. Gör vi inte det kommer det bli tufft. Så pass bra är alla lag i serien. Vi får inte bli passiva och rädda för att vi ligger näst sist med fyra poäng utan vi måste våga gå framåt och göra mål. Får vi lite flyt med oss kommer vi få de enkla målen som också gör att vi får upp självförtroendet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!