Hon ska lyfta Solfjädern en nivå till

Solfjäderstadens innebandylag ska upp en nivå till. Mot kval till allsvenskan. En viktig person på vägen dit är fystränaren Malin Brännström Heurlin.

Malin Brännström Heurlin, friskvårdsterapeut, håller i en del av fysträningen för Solfjäderstadens innebandylag. Huvudsyftet är att förbygga skador och köra så kallad pre-rehab.

Malin Brännström Heurlin, friskvårdsterapeut, håller i en del av fysträningen för Solfjäderstadens innebandylag. Huvudsyftet är att förbygga skador och köra så kallad pre-rehab.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2020-05-06 07:30

– Solfjädern är ett okomplicerat lag. Roliga, lätta, ett skönt gäng, säger 46-åringen.

Malin Brännström Heurlin har kommit i kontakt med Solfjäderstaden genom att innebandyklubben har ett samarbete med Korpen. Där jobbar hon sedan ett och ett halvt år tillbaka, som friskvårdsterapeut, vilket betyder att hon är personlig tränare, gruppinstruktör, massör och föreläsare. Med mera.

Malin är en friskvårdens mångsysslare.

Linköpingstjejen, som nu bor i Vikingstad, har sadlat om och bytt yrke mitt i livet. Under uppväxten var det mest ridsport och travsport. Nu jobbar hon brett med idrotten.

I jobbet är hon ungefär 70 procent i Linköping och 30 procent i Motala.

– Jag började plugga efter 40, kände att jag behövde göra något nytt och funderade på vad jag tyckte var roligt. Jag tycker att det är roligt att träna själv och det är också roligt att hjälpa andra, säger hon.

Bästa med jobbet?

– Variationen. Jag vill fortsätta att utvecklas och ju mer man lär sig desto mer ser man att det finns att lära.

Malin Brännström Heurlin kom in i Solfjäderstaden en bit in i förra säsongen. Nu är hon med från start och håller i ett fyspass i veckan, plus planeringen. Det blir att träna kondition och grundfysik nu och mer explosiv träning för matchmiljö efter sommaren. Uppdraget är att få fart på spelarna och göra dem starka och stabila, skapa bra kondition.

– I år kör vi från grunden.

Vad är det lagidrottare mest behöver tänka på?

– Pre-rehaben, att ta hand om sig. Det är lätt att glömma det lilla. Det är lätt att man bara vill köra sin lagidrott, men kroppen måste hålla ihop också.

Vanligaste innebandyskadan?

– Baksida lår. Knän och fotleder.

Fystränaren ska försöka synas på matcher och kring planen också nästa säsong. Att bli ännu mer en del av sitt nya lag.

– Jag kunde inget om innebandy, men jag lär mig hela tiden och det är fantastiskt kul att se på, säger Fjäderledaren.

Personligt: Namn: Malin Brännström Heurlin. Ålder: 46 år. Bor: Hus i Vikingstad. Familj: Man, två barn, hund och katt. Yrke: Friskvårdsterapeut på Korpen. Fritidsintressen: Träning, fjällen, cykla, vandra, umgås med vänner. Drömresemål: Afrika. Blir glad av: Mat. Blir irriterad på: Småaktiga människor. Lyssnar på: Musik. Bästa tv-program: Mästarnas mästare. Favoritlag: Solfjäderstaden, LHC. Okänd talang: Kan skaka på ögonen. Hoppas på 2020: "Att coronaskräpet ska ta slut."

Karta: Korpen Motala Motionsidrottsförening
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!