Hedberg tillbaka – men målvakt skadad

Förlusten i premiären är analyserad och nu ser Solfjäderns tränare Emil Stille framåt.

Simon Hedberg missade premiären, men tränade i torsdags och kan troligen spela mot Vetlanda.

Simon Hedberg missade premiären, men tränade i torsdags och kan troligen spela mot Vetlanda.

Foto: Thomas Augustsson

Innebandy2019-10-04 17:00

–  Vi förlorade, men det som var positivt med premiären var ändå att vi fick ett kvitto på att vi håller på den här nivån rent tempomässigt och spelmässigt. Att vi gjorde för många egna misstag som ledde till baklängesmål berodde förhoppningsvis på premiärnerver, säger Stille inför lördagens bortamatch mot Vetlanda.

Vetlanda är, likt Solfjädern, nykomling i division 1 och i den tämligen nybyggda hallen lär det bli bra drag under lördagen.

– Det blir säkert en häftig match. Vetlanda är kanske det Smålandslag som jag vet minst om och jag tror aldrig att de varit så högt upp som i ettan förut, men visst har vi koll på vissa spelare och så vet jag att det är ett väldigt hårt arbetande lag, säger Stille om motståndet som även de kommer till matchen med en premiärförlust i tabellen.

Solfjäderns viktige kugge Simon Hedberg saknades i premiären på grund av sjukdom, men tränade igen i torsdags och lär vara tillbaka i spel i Vetlanda. Däremot skadade sig målvakten Malte Tjerngren under en träning i veckan då han fick ett olyckligt slag mot fingrarna.

– Han lär tyvärr bli borta någon vecka, men ingenting verkar i alla fall vara brutet, säger Emil Stille om målvaktsförvärvet från Ledberg, som vaktade målet i premiären.

Några förändringar i övrigt i formationerna?

– Jag vill förstås ha in Simon (Hedberg) i laget om han känner sig tillräckligt pigg och sedan kan det bli ytterligare några förändringar, men jag vill fundera lite mer på det innan jag bestämmer mig, säger Solfjäderns tränare.– – 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!