Bronsmedalj för Östergötland

Drömmarna om guld krossades i semifinalen. Men de östgötska tjejerna fick med sig ett brons från årets distriktslags-SM.

Foto: Peter Calén

INNEBANDY2018-01-07 15:26

– Första medaljen någonsin på flicksidan. Tjejerna har verkligen gjort en fantastisk insats, berättar distriktslagkapten Dan Leijon.

Efter att ha gått obesegrade genom gruppspelet med tre segrar och en oavgjord match vann laget kvartsfinalen mot Södermanland med 3–0 efter mål av Filippa Bagge, Louise Crona och Stina Lindell inför drygt 300 åskådare i Umeå.

Men, i semifinalen mot Västernorrland tog det tvärstopp.

Matchen slutade 0–5 efter att Västernorrland avgjort i andra perioden med tre mål. Den stora skillnaden mellan lagen, berättar Dan Leijon, var en enda spelare. Maja Wiström spelar för Iksu och har redan gjort sex matcher i Superligan. Och tre mål. Född 2001.

– Vi mötte ett lag med en spetsspelare som var lite för bra, så enkelt var det. Men, återigen, tjejerna har gjort en fantastisk insats under turneringen.

På killsidan var chansen till slutspel borta redan innan den sista gruppspelsmatchen, efter 0–2 mot Stockholm, 10–1 mot Bohuslän-Dal och 2–3 mot Gästrikland.

Men laget samlade ihop sig, vann med 8–3 mot Dalarna i sista gruppspelsmatchen och vann även med klara 7–1 i första placeringsmatchen mot Halland. Det betydde att man fick spela sin sista match, om plats 9 mot Uppland.

Även där blev det seger, med 5–2, efter mål av Arvid Lestander 2, Emil Lögdberg, Anton Gröön och Sebastian Calmerberg.

– De bestämde sig för att bli det bästa laget av de som inte gick till kvartsfinal. Och så blev det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!