Bierfeldt vill bygga något igen i Motala

Oscar Bierfeldt har flyttat hem till Motala igen av flera anledningar. Han vill bygga något, både på innebandyplanen och utanför.

Oscar Bierfeldt är glad att vara hemma igen i Motala. Nu vill han bygga något, både på innebandyplanen och i företaget Radiomasten där han jobbar och vill vidareutbilda sig.

Oscar Bierfeldt är glad att vara hemma igen i Motala. Nu vill han bygga något, både på innebandyplanen och i företaget Radiomasten där han jobbar och vill vidareutbilda sig.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2019-09-28 09:30

– Jag trivdes bra i Nyköping, men det var dags att flytta hem, säger Bierfeldt inför lördagens division 1-premiär borta mot Hovslätt.

Pappa Joakim Bierfeldt, som gick bort hösten 2017, hade en stark drivkraft för både företaget Radiomasten och föreningen Solfjäderstaden. Båda var hans skötebarn.

För sonen Oscar, 22 år och fostrad i Fjäderns pojklag födda 1997, känns det bra att ha kommit hem och också nu få vara med och utveckla båda.

– Jag har såklart en känsla för moderklubben, det är klubben närmast hjärtat. Sedan jobbar jag inom företaget, som fastighetsskötare. Jag vill börja studera fastighetsekonomi i vår, säger Oscar.

Oscar Bierfeldt har spelat en sväng i Linköping i division 1 tidigare och de senaste tre åren har han lirat i allsvenskan med Onyx i Nyköping. Som back vill han nu lyfta Solfjäderns division 1-lag.

– Jag tycker att det ser jättebra ut. Det verkar som vi får ihop ett slagkraftigt lag. Vi har tre femmor som kan producera framåt. Vi har en skönt go sammanhållning som kan leda långt också. Men målet måste vara att hålla oss kvar till att börja med, säger Oscar Bierfeldt som hoppas ha en stor roll i laget och bidra med det han kan.

Solfjäderstaden aviserar att alla spelare är tillgängliga till premiären, som spelas lördag klockan 14 i Jönköping, vilket betyder spel för Jacob Larsson och nye Adam Hjalmarsson.

– Det är några frågetecken, men jag hoppas att alla kan spela. Jag får besked på lördagen, säger Solfjäderns tränare Emil Stille.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!