Skulle IFK Motala ha den minsta chans att rubba seriefavoriterna Villa Lidköping på bortaplan så krävdes det att de skulle ha en dag där precis allting stämde. Det kan man väl milt uttryckt säga att de inte hade och det började redan på vägen till matchen i Lidköping.

För IFK fastnade i trafiken och väl framme var de 45 minuter försenade. Och när matchen väl började en kvart efter utsatt tid så kom nästa stjärnsmäll för IFK med självmål efter bara en minut. Och när David Karlsson, som inför matchen prisades för sitt 1 000:e mål, 25 minuter senare lyfte näven för att fira ännu ett så betydde det 5–0 och matchen var punkterad.

– Att vi är sena hit ska vi klara av att hantera, säger IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

Artikelbild

Han konstaterade att det mot lag som Villa inte håller att bjuda på någonting. Och det var precis vad IFK gjorde inledningsvis.

– Andra, tredje och fjärde målet kommer efter bolltapp på mittplan och det har vi inte råd med om vi ska ha en chans att ta poäng mot ett lag som Villa. Sen har vi några lägen, inga jättelägen kanske, men hade vi kunnat göra ett mål och undvikit bolltappen så hade vi kunnat komma in i paus och haft 1–3 istället. Då hade vi kanske kunnat göra match av det här. Men ligga under med 0–5 borta mot Villa då är det kört, säger Sjöholm.

Så under pausvilan tog han ett snack med spelarna om att glömma de första 45 minuterna.

– Vi sa det att nu kör vi 0–0 i paus och försöker vinna den andra halvleken. Nu förlorar vi den med 0–1 men i andra har vi en bra defensiv och vi har några lägen som vi kanske skulle ha gjort mål på. Men i det stora hela så kanske 6–0 speglar skillnaden mellan lagen just nu. Sen har vi ju en klar potential att bli så mycket bättre, säger IFK-tränaren.

Artikelbild

I den andra halvleken fick IFK också något mer att säga till om och från läktarplats fick IFK beröm av hemmasupportrar för att de inte parkerat bussen utan försökt spela bandy.

– Vi måste ju klara av att spela även mot de här bra lagen. Vi kan ju inte bara gnetspela och förlita oss på att vi ska få någon ströchans.

Artikelbild

| Joakim Andersson på väg att runda Daniel Lehnbom. IFK Motala var chanslösa mot Villa Lidköping

Vi måste ju spela oss till våra chanser. Annars utvecklas vi ju inte, säger Sjöholm.

Han fortsätter:

– Edsbyn var här för någon vecka sedan och fick stryk med 2–5 och de har varit på stor is sedan i augusti. Så vi gör så gott vi kan och jag tycker vi gör det bra i 80 minuter i alla fall. De första tio var vi inte bra, då gör vi det svårt och ger varandra för lite tid. Samtidigt är det svårt att säga var vi står formmässigt. Men nu fick vi en rejäl genomkörare så förhoppningsvis kan vi studsa upp till på fredag.

LÄS MER: Krönika

LÄS MER: Betygen

LÄS MER: Guldfavoriten avgjorde tidigt mot IFK

LÄS MER: Så var Villa-IFK minut för minut