IFK:s premiär i fara, "precis att vi hinner"

Elitseriepremiären i bandy i Motala är i fara. Kommunens ismakare har på grund av mildvädret fått revidera sina planer för spolning.

14 oktober 2019 15:10

– Det måste bli kallt nu på måndag eller till helgen. Om det blir det är det precis att vi hinner få upp isen, säger Motala kommuns anläggningschef Thomas Martinsson.

IFK Motala inleder elitserien hemma på K bygg arena om två och en halv vecka. Första matchen är mot Frillesås fredagen den 1 november. Det är oklart i dagsläget om isen hinner ligga spelduglig då.

Kommunens plan A, att börja spola nu natten till tisdag den här veckan, har gått i stöpet. Det är helt enkelt för varmt. Det går inte att börja göra is när det är fem-sex grader på nätterna och nio-tolv grader på dagarna.

– Vi måste ned till ett par plusgrader på natten och fem-sex grader på dagen, säger Thomas Martinsson.

Kommunen har styrt om sin personal och skjuter upp spolningsstarten en vecka. Nu ska det börja spolas på måndag den 21 oktober.

– Men vi har beredskap i helgen om det skulle slå om, säger Martinsson.

Hinner ni få i ordning isen till premiären?

– Svårt att säga, vi får hoppas på medgång och rätt väder på måndag, säger Thomas Martinsson.

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne noterar att det ska bli milt närmaste långtidsprognosen. Men IFK har ännu ingen reservplan.

– Blir det kallt går det fort, säger Beckne.

Ni kan i framtiden inte få förbundet att senarelägga premiären?

– Nej, det är ju senarelagt en vecka nu. Vill man vara med på den här nivån får man ställa in sig i ledet och ha is. Vi måste lösa vår situation här, det är ju bara ett fåtal lag nu som inte har is, menar Pär Beckne.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius