IFK:s Hirvonen: Bra chans att gå vidare

IFK Motala har goda förhoppningar att göra om fjolårets bedrift. Det vill säga att gå till kvartsfinal på Vetlandas bekostnad.

Då vann IFK Motala med 5-2 hemma och 6-3 borta och skrällde sig vidare. VBK var utslaget.

– Det är samma som i fjol nu. Allt kan hända och vi har bra chans att gå vidare. Vi har spelat jämna matcher mot Vetlanda och vi har varit bra nu i tre-fyra matcher, det var bara lite segt mot Sandviken. Men vi har gjort det bra och jag tycker att vi är i bra form, säger IFK Motalas högerhalv Kasperi Hirvonen.

Vad är din bild av Vetlanda?

– De håller i bollen och har några bra spelare som sätter fart. De är vassa på avslut och vi måste ta det på allvar, säger finländaren.

IFK Motala fick träna på rink på måndagen när utomhusisen inte var spelduglig i blåsten. Men det verkade inte störa laget nämnvärt. En del övningar kunde genomföras som uppladdning inför den större isen i Hydro arena.

– Vi får inget energiläckage av det nu, säger anfallaren Jonas Enander.

IFK ändrar inte laget som spelat de senaste matcherna. Det betyder i Vetlanda att Vitaliy Klyushanov och William Lövstedt står utanför spel. Nu är det egentligen en match, 2x90 minuter.

– Det känns bra, det ska bli roligt. Det blir lite intensivare och tuffare i slutspel, nivån höjs ett steg. Man offrar lite till. Det är två lag som har bra koll på varandra som möts, jämna matcher de senaste åren, säger IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

Även i slutspel blir laget det viktiga för IFK Motala, att göra det tillsammans.

– Det är som lag som vi tar oss an uppgiften, det är grunden för de individuella prestationer som ska göras, säger IFK-tränaren.

Siffermässigt var det 24-24 i poäng i grundserien, men Vetlanda vann med 3-2 hemma och spelade 4-4 i Motala. Det är i fairplay-ligan som Motala är bäst, femma med 435 utvisningsminuter, jämfört med Vetlandas 755 minuter som är sämst i hela elitserien.

I publikligan är Motala tredje sämst med ett snitt på 792 åskådare, medan VBK lockat 1 086 i snitt till Hydro arena.

IFK Motala har gjort mål på sex procent av hörnorna och 45 procent av straffarna. VBK har satt sju procent hörnor och 78 procent straffar.

IFK Motalas bästa målskyttar: Philip Florén 22, Jonas Enander 16, Viktor Hulthammar 11, Albin Rohlén 10, Elias Gillgren 4, Kasperi Hirvonen 4, Albin Bjerkegren 3, Erik Litzén 3, Viktor Spångberg 2, Vitaliy Klyushanov 2. VBK:s bästa: Axel Ekholm 17, Patrik Johansson 16, Tobias Nyberg 11.

Matchen på tisdagen liverapporteras på mvt.se och corren.se, med start klockan 18.45.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa