Kettunen kolliderade med en lagkamrat på måndagens träning. Efter en stund kände han sig dålig och avbröt träningspasset.

Efter skjuts till akuten på Motala lasarett konstaterades hjärnskakning. En lindrig sådan.

Den 20-årige finländaren, som kom från Sandviken till den här säsongen, får nu följa en så kallad hjärntrappa för att ta sig tillbaka till spel.

– Han blir borta ett litet tag, säger IFK Motalas tränare Mattias Sjöholm.

In i IFK-laget kommer Anton Spångberg och Eric Lisell, medan även William Lövstedt vilar jämfört med det lag som förlorade 0–7 mot Vänersborg i fredags.

Det är jumbon som möter nästjumbon i tabellen. IFK Motala är även i botten av hörnligan efter att bara satt en av 31 hörnor på fem matcher. Tillbergas Robin Andersson har gjort 6+1 poäng. Vitaliy Klyushanov är bäst i IFK med 3+2 poäng.

– Vi ska göra det vi ska göra, hålla ihop defensiven och inte tappa boll. Sedan ska vi fortsätta nöta på med vårt spel. Då kommer vi att växa in i det och poängen kommer att komma, säger Mattias Sjöholm.

IFK Motalas lag, målvakt: Hugo Lundqvist (Jacob Claesson). Libero: Olle Nordlund. Backar: Elias Gillgren, Nicklas Ögren. Halvor: Patrik Spångberg, Viktor Spångberg. Defmitt: Erik Ivarsson, Vitaliy Klyushanov. Offmitt: Viktor Uhlin, Albin Rohlén. Forward: Philip Florén. Bänken: Jacob Edberg, Anton Spångberg, Eric Lisell, Oskar Nilsson.