Överskottet i kassan efter en händelserik säsong som slutade med förlust i kvartsfinalen mot Villa-Lidköping, som senare blev svenska mästare, visar dock inte på några stora siffror.

– 8 000 kronor blev det över den här säsongen.

Det egna kapitalet är inte heller särskilt stort.

– Nånstans mellan 25- och 30 000 kronor är det nu, säger Bo Ribers. Så vi lever inte med så stora marginaler. Men för oss är det viktigt att visa ett plus för att få behålla elitlicensen.

Han medger samtidigt att det var kvartsfinalplatsen mot Villa som räddade upp säsongen. Även om det kostade en del med två bortamatcher så gav platsen bra klirr i kassan.

– Dels var det ganska bra med folk på hemmamatchen och vi kunde också dra in pengar via olika aktiviteter.

Han fortsätter:

– Utan den matchen hade vi åkt på en ganska så stor förlust.

IFK fick en dyrare försäsong än beräknat, då man inte fick upp någon is på hemmaarenan i den tid man hade räknat med. Det betydde i sin tur dyrbara resor till andra städer för att träna.

Omsättningen för IFK under säsongen var knappt 6 miljoner kronor.

– Jag var på årsmöte i bandyförbundet i helgen och kan väl säga att vi inte har lägst omsättning i serien, men är bland de 25 procenten i botten. Under mötet berättade exempelvis Villa att man hade inkomster på 31 miljoner, säger Bo Ribers. Så det är lite olika ligor vi spelar i, fast vi spelar i samma serie.

Vilken budget man lagt för kommande säsong vill han dock inte avslöja än.

– Budgeten ska presenteras på årsmötet som är veckan efter midsommar.