IFK Motala ger sig inte om bandyhall

Det var stor besvikelse i IFK Motalas ledning efter beslutet i tisdags i kommunstyrelsen. Då röstades Solidariskt Motalas förslag om bandyhall ned.

Ordföranden Bo Ribers har efter den "chocken" inte kunnat svara på hur klubben går vidare efter det. Men nu finns en snabb handlingsplan och en väg framåt, publicerad på klubbens egen hemsida tillsammans med klubbchefen Pär Beckne.

IFK vill bland annat analysera vad som fick Sverigedemokraterna att ändra sig.

"Vi måste fortsätta att föra fram budskapet att ett hallbygge inte belastar kommunens driftsbudget och därför inte inkräktar på andra angelägna investeringar i Motala. Vi jobbar vidare på att ta fram ytterligare argument för ett hallbygge. Det finns fortfarande möjligheter att få till stånd ett hallbygge 2021. Men då måste vi övertyga flera politiker än Solidariskt Motala", skriver Ribers och Beckne.

IFK-ledningen har också fler väögar att gå om det inte blir hall 2021.

"Ett alternativ kan vara att vi försöker överleva som ett elitserielag med en bred ungdomsverksamhet för både pojkar och flickor. Vad måste i så fall göras för att detta alternativ ska kunna vara genomförbart? Men vi måste även titta på andra alternativ såsom att dra ned på den hittills framgångsrika satsningen både på att få fram ett slagkraftigt A-lag och på att få fram ungdomslag, som hör till de tio bästa i Sverige. För A-laget skulle det i så fall innebära att vi begär en nedflyttning till allsvenskan eller i värsta fall division 1, om flera spelare hoppar av. Och vad gör vi i så fall med ungdomsverksamheten?", skriver Bo Ribers och Pär Beckne.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa