IFK Motala-basen: "Oerhört besviken"

IFK Motala hade räknat med ett annat beslut i kommunstyrelsen. Klubbledningen kom i samma chock som efter förra KS-mötet.

– Jag vill inte säga mer än att jag är oerhört besviken. Besviken på beslutet och besviken på politikerna. Vi får återkomma när vi har analyserat läget, säger IFK Motalas bandyordförande Bo Ribers.

Det var vågmästarpartiet Sverigedemokraterna som genom Jan Anderssons röst avgjorde frågan. När politiske "vilden" Johnny Karlberg avstod att rösta sällade sig Andersson till Alliansen och röstade ned Solidariskt Motalas förslag, extraärendet att skyndsamt bygga en aktivitetshall för att tas i bruk 2021.

IFK Motala har nyligen haft ett telefonmöte med SD i frågan.

– Jag är förvånad. I torsdags sade de att de skulle rösta för ett hallbygge, menar Bo Ribers.

IFK Motalas hallgrupp har i MVT redogjort för sina ekonomiska kalkyler kring bygge av bandyhall. Att det inte skulle kosta mer med hall än att driva utebana.

– Vi har presenterat våra kalkyler för samtliga politiska partier och för tjänstemän i kommunen. Vi har även erbjudit oss att gå igenom kalkylerna och visa våra underlag, säger Bo Ribers.

IFK-basen är upprörd över situationen.

– Jag säger: "vill man, så kan man" och "vill man inte, så kan man inte".

Vad händer nu? Vika konsekvenser får beslutet för Motalabandyn?

– Det måste vi diskutera nu. Alla kontrakt kan ju brytas om det inte byggs hall. Vi hade hoppats på ett annat beslut i dag, nu måste vi sätta oss in i alternativet, säger Bo Ribers.

IFK Motala blev chockat efter förra KS-mötet som kom mitt under SM-slutspelet, åttondelsfinalerna mot Vetlanda BK. Då var chocken att Alliansen gick fram med beskedet att det är utomhus-ispisten som ska lagas och att en hall inte kunde utlovas. Det var ett tydligt "nej" till hallbygge i närtid.

Då erkände dock SD:s representant att han egentligen skulle röstat för Solidariskt Motalas förslag. Nu när frågan kom upp igen en månad senare var chocken att SD ändrat sig och nu röstade mot hallbygge.

Nu är det beslutat att bandyhallen ska värderas mot allt annat som behövs i kommunens idrottsliv. Som motionsanläggningar, sporthall, hall i Borensberg och så vidare.

Det gör det högst oklart var i prioriteringslistan som en bandyhall hamnar, vilket gör att det inte alls är klart om en hall kan stå klar till hösten 2021. Det kan dröja fler år än så innan Motalabandyn får sitt efterlängtade väderskydd.

IFK Motala hade bestämt sig för att bita i sura äpplet och satsa utomhus en säsong till, men nu sätts det frågetecken igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa