IFK-Kaptenen Erik Litzén "Det är hemskt"

Han sköt målet som såg ut att ta IFK Motala till kvartsfinal. Efteråt var det en djupt besviken IFK-kapten Erik Litzén som klev ut ur omklädningsrummet.

Tio minuter efter att säsongen tagit slut för IFK Motala öppnade kaptenen Erik Litzén dörren till omklädningsrummet. 
Hans ögon berättade allt man behöver veta om hur tung förlusten i åttondelsfinalen mot Vetlanda var. 
Den vanligtvis så pigga och energiska blicken var nu bara tom när han försökte sätta ord på sina känslor.
– Jag är så jäkla glad för hur vi genomför matchen prestationsmässigt. Sen är jag så jäkla besviken för att vi inte går vidare, säger Litzén. 

Han förklarar att känslan på isen från början var att IFK skulle vända underläget från det första mötet nere i Vetlanda och ta sig till kvartsfinal. 
– Jonen (Jonas Enander) gör mål direkt och vi kopplar grepp på dem. Vi känns så jäkla starka och är så på det och jag tycker vi gör en bra match rakt igenom, säger han. 

IFK-kaptenen såg också ut att kunna bli den som avgjorde åttondelsfinalen när han satte dit 3--1 för IFK bara minuten efter att Vetlanda reducerat i den andra halvleken. I det läget trodde han själv att de skulle gå segrande ur matchen. 
– Känslan är att vi är på det hela tiden och vi pratar med varandra hela tiden om att vi ska fortsätta kämpa. Det är så jäkla tråkigt att det ska sluta så här när det är så jäkla nära, säger Litzén. 

Ni förlorar första halvlek i första halvlek nere i Vetlanda med 4-0. Är det där ni förlorar den här åttondelsfinalen?
– Det går att vända och vrida på det där hur mycket som helst. Nu har vi ändå ett bra utgångsläge i dag och vi har ju det. Vi är ju vidare ett tag. Det är bara hemskt att det slutar så här.


 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa