Idrottsfest i parken – här är nya sporterna

Ett ypperligt tillfälle för både ung och gammal att hitta en ny idrott. Så beskriver Östergötland idrottsförbunds Hans Wetterhall Idrottens dag i Motala.

5000 besökare kom till Stadsparken i Motala under Idrottens dag i fjol och hade då möjligheten att bekanta sig med 35 olika föreningars aktiviteter.

När Östergötlands idrottsförbund nästa söndag, 1 september, bjuder in till årets upplaga är bågen spänd ytterligare.

– Det blir en ännu häftigare dag än förra året. I år har vi ännu mer aktiviteter att bjuda på, säger Östergötland idrottsförbunds Hans Wetterhall.

Antalet föreningar har växt så att det i den här gången är 50 olika föreningar som finns med och visar upp sin verksamhet.

– Nu har vi fått med motorsporten som inte alls var med i fjol. Speedwayen, crossen och SMK Motala bil kommer vara här. Det är kul att de också mobiliserar och vill vara med och visa upp sig.

Nu är inte Idrottens dag bara en dag för de olika föreningarna att visa upp sig – utan främst en chans för besökarna att prova på olika idrotter.

Och det menar Wetterhall gäller såväl ung som gammal.

– Det är inte bara en dag för de unga. Av de aktiviteter vi har med så passar minst hälften av dem lika bra för de som är äldre, säger han.

Han fortsätter:

– Idrottens dag är ett bra tillfälle för barn att upptäcka en ny idrott eller bara komma på att det är kul med idrott. Men det är också ett bra tillfälle för äldre att hitta och testa på någon ny motionsaktivitet. Här finns ju möjligheten att testa på en rad olika aktiviteter. En av våra visioner inom idrotten är ju att kunna erbjuda något till alla genom hela livet.

13.00 nästa söndag går startskottet för Idrottens dag och pågår sedan med en rad olika programpunkter fram till klockan 17.00.

MVT kommer att direktsända från aktiviteterna mellan klockan 14-14.30.

– Det är ett fullspäckat schema. Det blir en jäkligt tight och komprimerad eftermiddag där det kommer hända något hela tiden så jag skulle rekommendera folk att vara här i god tid. Det krävs om man ska hinna med allt.

En av punkterna i programmet är att Motala triathlonclubs Annie Thorén tillsammans med Piraternas Daniel Davidsson ska testa en rad olika sporter. Men främst är det alltså en dag för att visa upp idrotten och besökarna en möjlighet att hitta just sin favorit bland alla som erbjuds.

– De flesta föreningarna som är med är ju från Motala och det visar vilken otrolig bredd det finns på idrott i stan. Föreningarna är nog lite bättre förberedda i år. Efter i fjol så vet de ju att kan komma riktigt mycket folk om det blir bra väder, säger Wetterhall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa