– Vi har mycket att ge varandra. Jag med min idrottskoppling och Johan med sin samhällskoppling, säger Jonas Karlsson.
Jonas Karlsson är mitt uppe i förberedelserna inför vinter-OS i Sydkorea. Då ska han vara ankare för de svenska tv-sändningarna från spelen.
Men mellan arbetspassen är han också ute i landet och föreläser om kampen mot dopning.
– Kunskapen är generellt låg kring det här. Rapporteringen handlar nästan bara om idrott, men elitidrotten står bara för en procent. Gymen och gängkulturen står för 99 procent av problemet. Ungefär 100 000 människor dopar sig i dag i Sverige, det är ett av våra stora missbruk, säger Jonas Karlsson.
Karlsson och Öhman föreläste på Carlsund i Motala i samverkan med bland andra Länsstyrelsen Östergötland, Motala kommun och Nätverket 100 procent ren hårdträning.
– Det handlar om kroppsidealen i samhället, en quickfix. Allt ska gå så fort och även här. Med dopningen får du drömkroppen på fem månader i stället för tio år. Det krävs en kamp för att hålla det i schack, säger Jonas Karlsson.
Ett problem är att det satsas lite pengar på att testa. Wada har 250 miljoner kronor till tester i världen varje år. Det kan en enda idrottsstjärna tjäna.
– Efter friidrotts-VM 2011 svarade en tredjedel av alla deltagare anonymt att de var dopade. Men bara två åkte dit. Det finns ett stort mörkertal, säger Jonas Karlsson.