"Idag blir vi bortdömda"

Tre utvisningar sista tio minuterna sänkte IFK Motala i elitseriepremiären. – Idag blir vi bortdömda, så är det bara, rasade IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

26 oktober 2018 22:11

Sjöholm var svart i blicken när han klev ut från omklädningsrummet efter att IFK Motala förlorat premiären borta mot Vänersborg.

Och det var situationen som uppstod vid ställningen 4–4 och knappa tio minuter kvar att spela av matchen som gjorde honom upprörd.

För då fick IFK både Elias Gillgren och Niklas Ögren utvisade samtidigt.

– Det är helt jäkla otroligt. Det är ett så jävla klart frislag och utvisning när de slår ner Albin Rohlén ute vid sargen i momentet innan och då händer ingenting. Och så vänder de och får med sig två utvisningar i samma anfall. Vi har ju flera lägen där vi är på väg igenom och blir neddragna och vi får inte ens ett frislag. Det är så jäkla dåligt, säger Sjöholm.

Som det inte räckte med det så visades också Viktor Spångberg ut några minuter senare. Och med tre man mer så kunde Vänersborg avgöra.

– De är inte värda att vinna. De är inte det bättre laget. Idag blir vi bortdömda, så är det bara.

I spelargången hördes till och med Vänersborgsledare säga att de tyckte synd om IFK denna kväll. För den bandy de bjöd på menade de hade imponerat. IFK satte från start upp ett tempo som Vänersborg hade stora problem att hänga med i och IFK spelade långa stunder ut hemmalaget före paus. Och chanser till att göra mer än två mål saknades inte. Bland annat sköt Erik Ivarsson en straff klockrent i stolpen vid ställningen 1–0 till IFK.

– I första halvlek har de knappt ett skott på mål förutom den där hörnan. De ska vara jäkligt nöjda med att det bara står 2–1 till oss i paus, säger Sjöholm.

När sedan Philip Florén smällde in sitt andra mål för kvällen i inledningen av den andra halvleken så trodde de tillresta Forza Blåvittsupportrarna på seger. Men så blev det nu alltså inte.

– Lite får vi skylla oss själva när vi leder med två mål. För då tappar vi våra placeringar och är inte där vi ska vara. Men sen tycker jag ändå att vi får ordning på det. Efter att vi gör 4–2 så känns det som vi har kontroll på det. Sen får de det där jäkla frislagsmålet till 4–4, säger Sjöholm.

Ett frislagsmål som gick stolpe in efter att ha snuddat på ett av benen i IFK-muren.

Vad tar ni med er från den här matchen?

– Så länge vi håller oss till det vi ska så är vi det klart bättre laget.

För IFK Motala väntar nu en veckas vila innan de nästa lördag tar emot Edsbyn hemma på XL Bygg arena. De skulle som bekant ha spelat mot Frillesås på onsdag men den matchen sköts upp då Frillesås hemmaarena Sjöaremossen ännu inte har is.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!