Het helg för SMK Motalas åkare

Det var en het folkracehelg, med många SMK Motala-förare i farten på många platser i Sverige.

10 maj 2016 15:04

I Ydre i torsdags fortsatte jakten på totalsegern i sprintcupen. I damklassen var Alexandra Damberg snabbast och fick ställa sig högst upp på pallen. Jonathan Knutsson rattade till sig en andraplats i juniorklassen och i seniorklassen för framhjulsdrift slutade Johan Edepil tvåa och Jimmy Rask på en fjärdeplats. I senior bakhjulsdrift slutade Björn Edepil på 16:de plats. Vackert väder och rolig bana var Motalaåkarnas summering.

Under lördagen kördes första deltävlingen i Venacupen i Laxå. Bäst i Motalagänget gick det för förra årets damvinnare av Venacupen, Felicia Häggberg, som efter en grym kvalkörning tog en andraplats i damernas A-final. Till B-final för damer gick Elin Forslöv som även hon slutade tvåa efter bra körning. Robin Nilsson, Victor Gustavsson och Oscar Gustavsson fick inte poängen att räcka till finalplats. Motalatjejen Wilma Boberg gjorde sin första folkracetävling och gjorde den med två godkända heat och en rejäl startsmäll i tredje.

Två Motalaåkare var sedan även i Säffle och tävlade under lördagen, Björn Nyholm och Jerry Göransson. Björn kom sexa i C-final.

Under söndagen var det dags för ännu en cupstart, Mlimits-cupen. 15 Motalaförare var anmälda, tre damer, två juniorer och tio seniorer. I damklassen var det återigen Alexandra Damberg som drog det längsta strået och slutade tvåa i damernas A-final. I seniorklassen var det Fredrik Karlsson, Andreas Dalegård och Johan Edepil som tog sig till final. Fredrik och Andreas fightades i C-finalen där till slut Andreas sladdade i mål som tvåa och Fredrik även han vilt sladdandes in på en fjärdeplats. Johan Edepil körde B-final men där blev det svartflagg.

De båda juniorerna Jonathan Knutsson och Wilma Boberg gjorde riktigt bra ifrån sig och det märks att förra helgens juniorläger på Motalabanan har gjort mycket för både farten och tekniken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius