Hellberg: "Jag tar på mig förlusten"

Från en stark vändning till magplask. Efter 0–6-smällen mot Sollentuna tog Kim Hellberg på sig genomklappningen. "En lärdom, jag måste förbereda spelarna bättre".

2 juni 2019 18:34

SE ÄVEN: TV: Se hela matchen i repris här

Sylvia har svarat för en stark vår, spelat bra fotboll och klarat omställningen till division 1 på ett bra sätt. Så sent som i torsdags vände nykomlingen ett 0–1-underläge till seger med 4–1 mot topplaget Sandviken.

På söndagen kom det unga Norrköpingslaget bryskt ned på marken. Sollentuna spelade ut och smällde in sex mål mot gästerna.

– För det första möter vi ett riktigt bra lag. Det är svårt att förstå att de ligger där de ligger i tabellen, men det visar att det är en riktigt bra serie. Verkligheten kom i kapp oss lite men i stället för att gräva ned oss får vi lära oss någonting. Framför allt jag, säger Kim Hellberg som var självkritisk.

– Jag måste förbereda spelarna bättre. Det tar jag på mig.

Med 0–3 i baken efter första halvlek var det ett tufft utgångsläge att kliva ut till andra.

I slutminuterna rann det iväg med tre bollar till bakom Julius Lindgren.

– Sista fem minuterna är en besvikelse, det ska vi göra bättre men det här laget vill gå för det hela vägen och ger aldrig upp. Någonstans kanske man får lära sig att man får köpa en 0–3-förlust i stället för att gå för mål. Vi lär oss av det med, menar Sylviatränaren.

Sylvia är tabellåtta i norrettan och kastar sig ut till match hemma mot tvåan Umeå hemma närmast.

– Det har varit en tuff period. Vi vill självklart revanschera oss och får en bra träningsvecka inför den matchen, säger Kim Hellberg-

Matchfakta: Sollentuna FF–IF Sylvia 6–0 (3–0)

Målen: 1–0 (24) Gustaf Lagerbielke, 2–0 (34) MonirJelassi, 3–0 (39) MonirJelassi, 4–0 (85) DidaRashidi, 5–0 (90+1) David Seger, 6–0 (90+3) Anton Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung